Pappa knivstakk pedofil

For en måned siden fikk mannen (43), bosatt i Oslo, vite at 72-åringen skal ha forgrepet seg på hans barn. Med fly bar det til Finnmark. Søndag knivstakk han den overgrepssiktede i hans hjem i Alta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Ifølge politiets siktelse mener politiet at Oslo-mannen hadde til hensikt å drepe. Den sentrale teorien går ut på at motivet er hevn. Godt informerte kilder opplyser til Dagbladet at 72-åringens overgrep mot den siktedes barn har stått sentralt i politiavhør, og at 43-åringen har forklart seg åpent om dette. Den siktede har slått fast at det var overgrepene han ville snakke med 72-åringen om, og avviser at hensikten var drap.

Pågått over lengre tid

Etter det Dagbladet kjenner til hadde han blitt kjent med overgrepene for cirka en måned siden, til tross for at de ligger tilbake i tid og skal ha pågått over lengre tid.

43-åringen reiste med fly fra Oslo til Alta. Søndag ettermiddag oppsøkte han 72-åringen i hans leilighet i Bossekop i Alta. Besøket endte med at den gamle mannen ble knivstukket like utenfor inngangsdøra, og påført livstruende skader.

Den siktede skal selv ha hatt med seg våpenet til leiligheten.

Retts- og påtaleleder i Vest-Finnmark politidistrikt, Steinar Langholm, bekrefter overfor Dagbladet at etterforskerne er kjent med at 72-åringen er siktet for sexmisbruk av mannens barn, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere. Politiet har fått bistand fra Kripos.

43-åringen forsøkte ikke å rømme, og ifølge forsvarer, advokat Kjetil Nilsen, ba han selv naboene om å ringe ambulanse. Det var eieren av huset som varslet politiet, og pågripelsen fant sted uten dramatikk.

Mannen er nå siktet for forsøk på forsettlig drap. I går samtykket han til to ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll.

-  Min klient erkjenner seg ikke skyldig i henhold til siktelsen. Han sier han ikke hadde noen intensjoner om å drepe, men at det utartet seg en konflikt, sier advokat Nilsen til Dagbladet.

Ifølge ham følte 43-åringen avmakt i forhold til rettssystemet.

Venn av familien

Den 72-årige mannen er siktet for å ha begått seksuelle overgrep mot den siktedes barn. 43-åringen er bosatt i Oslo, mens barnets mor holder til i Alta. 72-åringen skal ha vært en venn av familien.

Overgrepene skal ha skjedd gjentatte ganger over flere år, og det var moren som fikk mistanke og fikk barnet til å fortelle. Barnet er fortsatt i grunnskolealder.

Saken ble nylig oversendt Statsadvokaten i Troms og Finnmark.

Barnets bistandsadvokat, Bergny Ofstad Karlsen, ønsker ikke å kommentere saken.

Onsdag for to uker siden omtalte lokalavisa Altaposten pedofilisiktelsen. Dagen etter brakte avisa et intervju med 72-åringen, der han erkjenner å ha begått seksuelle overgrep mot barnet, og også forteller at han tidligere har vært involvert i liknende saker.

-  Jeg angrer

-  Jeg angrer på det jeg har gjort, og skulle gjerne bedt om tilgivelse. Men jeg tør ikke møte dem, sier mannen til Altaposten.

Han hevder han for 20 år siden oppsøkte lege og ba om hjelp for å bli kvitt «sykdommen». I intervjuet uttrykker han ønske om psykolog.

Halvannen uke seinere ble han brakt til Universitetssykehuset i Tromsø med livstruende knivskader.

Ifølge politiet var mannens tilstand i går stabil.