Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pappa, nå kommer jeg

Sliten etter 64 dager alene i Antarktis-isødet nådde Børge Ousland i går målet. - Vi er også slitne, men veldig stolte av Børges bragd. Nå gleder vi oss til å reise til New Zealand og møte ham igjen, sier Ouslands kone Wenche Spange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om noen dager setter hun og deres sønn Max (8) seg på flyet til New Zealand for å møte pappa. Med på reisen er også Ouslands pressekontakt Hans Christian Erlandsen.

- Det skal bli utrolig godt å se Børge igjen etter alle disse dagene, sier Wenche.

Ny rekord

Det var klokka 01.05 norsk tid natt til i går at Børge Ousland som den første i verden klarte å krysse Antarktis alene. Og mens Børge har slitt seg gjennom 2829 kilometer på rekordtid, har livet for Wenche og Max vært normalt her hjemme.

- Jeg har levd med Børges ekspedisjoner i ti år, og begynner å bli ganske vant med dette etter hvert, sier Wenche. Selv om hun har fulgt mannens forberedelser nøye, vet hun at det likevel lurer mange farer i isødet Antarktis.

- Den verste perioden var faktisk fra Børge forlot Norge og til han kom i gang. På grunn av værforholdene ble han forsinket i tre uker, og jeg vet hvordan slike ting virker inn på Børge. Derfor var gleden stor da han først kom i gang, og nå føler jeg en enorm lettelse for at alt har gått bra.

Mens Børge har kjempet i isødet, har hun og sønnen kjempet mot influensaen som har herjet i hjemlandet.

I god form

Det er ikke første gangen Wenche sitter hjemme mens mannen er på poltur. I 1985 krysset han Grønland. Fem år seinere gikk han sammen med Erling Kagge til Nordpolen. Frans Josefs land fikk besøk av Ousland i 1993, og året etter gikk han alene til Nordpolen.

- Børge er i god form, og veldig lykkelig, sier Hans Christian Erlandsen. Ousland vil bli værende på Scott-basen fram til førstkommende lørdag. Da vil han fly ut sammen med New Zealands statsminister, og bli gjenforent med familien på øya. Sammen legger de ut på en 14-dagers ferie til Japan, USA og Frankrike slik at Ousland kan fortelle om ekspedisjonen.

I MÅL: Børge Ousland etter at han nådde fram til Scott-basen i går. Her demonstrerer han nødpeilesenderen for en newzealender. -Ikke før det gjensto en times tid av ferden, var jeg sikker på at jeg skulle nå fram, sier Ousland. Foto: ARTIME S.P.A.