- Pappa president? Æsj!

NEW YORK: Mens mamma Barbara og pappa George Bush jublet sammen med Jeb, George W., kona Laura og resten av familien, var det to som kanskje ikke jublet like høyt: den nye presidentens døtre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tvillingene Barbara og Jenna Bush var nok glade på pappas vegne, men for egen del ville de nok helst slippe å ha en far i Det hvite hus.

De toeggede tvillingene, som begge studerer ved et amerikansk universitet, ser åpenbart ikke fram til å være omgitt av vakter fra Secret Service når de skal møte venner, eller aller verst: når de skal møte kjærester.

Ifølge New York Times reagerte jentene sterkt da faren ble valgt til republikanernes presidentkandidat.

- Betyr dette at vi må ha Secret Service som følger oss hele tida? spurte Jenna, med tårer i øynene.

Rasende

Søstrene har selvfølgelig hatt erfaring med å være offentlige personer i løpet av de seks åra George W. Bush har vært guvernør i Texas - en erfaring som ikke har vært bare hyggelig.

En gang inviterte George W. Bush et fjernsynslag hjem for å filme juleforberedelsene i guvernørens residens. Mens fjernsynsfolkene var der, ertet faren Jenna da hun fikk en telefon fra kjæresten, men tenkte ikke på at kameraene sto på.

Jenna ble rasende da farens kommentarer til telefonsamtalen var en sentral del da opptaket rullet over tv-skjermene like før jul.

Begge jentene skyr offentligheten, men har stilt opp for sin far, sist gang da det republikanske landsmøtet valgte ham som presidentkandidat.

Trøst

Både George W. og kona Laura har prøvd å beskytte de to 19-åringene mot pressen, og har stort sett lykkes hittil.

En trøst for de mediesky jentene kan være at amerikansk presse, etter ønske fra Bill Clinton, lot datteren Chelsea være i fred til hun ble myndig, slik britisk presse stort sett holdt seg unna prins William til han fylte 18.

Barbara og Jenna fyller imidlertid 20 år til neste år, og med en far i Det hvite hus kan det bli tungt å holde seg unna blitzlampene, selv med Secret Service i hælene når de skal ha stevnemøter.