TOTALVRAK: En elbil er totalskadet etter overtenning torsdag 9. juni 2016 ved Slettheia skole i Kristiansand. Bileieren og dattera kom seg ut av bilen da bileier kjente røyklukt. Video: Geir Willy Skuland Vis mer

Pappa reddet datteren (2) ut fra brennende el-bil

- Bilen var overtent på null komma niks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det oppsto i ettermiddag en dramatisk bilbrann midt i et boligområde i Kristiansand.

En el-bil av merket Reva fra 2009 tok plutselig fyr midt i boligområdet. Inne i bilen satt eieren, en mann i 30-åra, og hans to år gamle datter, skriver Fædrelandsvennen.

- - Jeg er veldig shaky nå, men bare glad for at jeg klarte å redde datteren min, forteller bilføreren til avisa.

Reddet

Mannen sier han satt i bilen med dattera i en bilstol ved siden av da han begynte å kjenne røyklukt. Han stoppet bilen, tok ut dattera og satte henne i veikanten. Da han skulle hente ting i bilen, var den fullstendig overtent.

Mannen anslår at det tok et minutt fra han kjente røyklukta til bilen var fullstendig overtent.

Det hendelsesforløpet støttes også av Geir Skuland (42), en av de nærmeste naboene til stedet der bilen tok fyr.

Han hadde nettopp vært i butikken, og var på vei til å sette bilen i garasjen da han så den voldsomme svarte røyken velte ut like i nærheten.

- Jeg trodde først det var en husbrann og løp bort. Der så jeg at det var en liten bil som hadde begynte å brenne. Jeg spurte om det var noen i bilen, men de hadde heldigvis kommet seg ut, sier Skuland til Dagbladet.

Se video av den dramatiske brannen øverst i saken!

- Aldri sett noe slikt

Ifølge eieren var bilen inne til batterikontroll på verkstedet for en uke siden, men tror at batteriet ble overopphetet.

Naboen Skuland sier han har sett bilbranner før, men aldri i en slik hastighet.

- Det var dramatisk og sjokkerende. Det hele gikk veldig fort og bilen var overtent på null komma niks. Det var skremmende å se hvor fort det gikk, sier Skuland.

- Jeg har sett bilbrann før, men aldri sett en bil bli overtent så fort.

Bilbrannen ble meldt brannvesenet 15.45 i ettermiddag. Bildene etter brannen viser at dekke er eksplodert, og hele karosseriet er utbrent. Det var til slutt bare ramma på bilen som sto igjen.

- Vi har ennå ikke gjort noen undersøkelser av bilen, men den er blitt tatt med av bilberging og vil bli undersøkt, sier operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt til Dagbladet.