Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pappa sendte Jaydens (4) favorittleke ut i rommet

Fireåringen eksploderte i glede da han endelig fant igjen det kjære lokomotivet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jayden (4) og hans favorittleke Stanley - et lokomotiv - har vært uadskillelige i to år.

Lokomotivet Stanley er med Jayden i senga, i barnehagen og på ferieturer, men det hindret ikke pappa Ron Fugelseth fra å gjennomføre et hasardiøst prosjekt som kunne kostet det stakkars lokomotivet livet.

Ron Fugelseth sendte nemlig Stanley opp i stratosfæren, 29 000 meter opp i lufta, ved hjelp av en luftballong. Lille Jaydenvar med hele veien og hjalp til, men rett før Stanley skulle ut på sitt livs tur kom nervene hos fireåringen.

«Du komer til å miste Stanley!» - Noen dager før oppskytningsdagen kom han til meg og sa «du komer til å miste Stanley!» forteller pappa Ron Fugelseth til lokalavisa Santa Cruz Sentinel.

Men slik tvil var det ikke rom for i far-sønn-prosjektet.

IKKE HELT SIKKER: Jayden var ikke helt sikker på at lokomotivet Stanley ville komme helskinnet tilbake etter en tur i verdensrommet.
IKKE HELT SIKKER: Jayden var ikke helt sikker på at lokomotivet Stanley ville komme helskinnet tilbake etter en tur i verdensrommet. Vis mer

- Jeg var ikke så veldig bekymret, han har mistet Stanley og funnet ham igjen veldig mange ganger, så jeg synes det var verdt risikoen.

Ron Fugelseth arbeider i videoanomasjonsfirmaet Oxygen Productions og laget selvsagt en video av hvordan han og Jayden sendte lokomotivet til himmels og fikk også filmet hele turen opp i stratosfæren og ikke minst nedturen. Den rørende videoen har siden den ble publisert torsdag i forrige uke rørt hundretusenvis på nettet.

Fugelseth har i tillegg animet ansiktet til Stanley for å få lokomotivet til å bli slik han tror Jayden opplever ham.

Skattejakt Takket være en GPS-sender var det også mulig å finne Stanley igjen, der han lå ute på et jorde.

- Da jeg først fant ut cirka hvor Stanley befant seg var det mørkt og omtrent umulig å finne ham igjen, så vi kom tilbake to dager seinere. Mens Jayden fortsatt sov i bilen, gikk jeg ut på egenhånd og fant den oransje boksen, sier Ron Fugelseth.

DER! Jayden får øye på det kjære lokomotivet sitt i åkeren og gleden formelig stråler av ham.
DER! Jayden får øye på det kjære lokomotivet sitt i åkeren og gleden formelig stråler av ham. Vis mer

Men pappa rørte selvsagt ikke noen ting, i stedet gikk han tilbake og vekket fireåringen som nå skulle ut på sitt livs skattejakt etter favorittleken. Gleden da Jayden - med lillesøster Izzy på slep - endelig ble gjenforent med Stanley kan du se i videoen over.

- Jayden eksploderte i glede. Han sa til meg at han skulle ønske han var et tog, «så han kunne reise ut i verdensrommet», sier Ron Fugelseth.

PS! Ønsker du å gjøre noe liknende med guttungen eller jentungen din, må det klareres med Luftfartstilsynet.

FAR OG SØNN: Ron og Jayden gjør de siste forberedelsene før lokomotivet Stanley skal bli romfarer.
FAR OG SØNN: Ron og Jayden gjør de siste forberedelsene før lokomotivet Stanley skal bli romfarer. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media