Pappa siktet for knivdrapet

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den 27 år gamle kvinnen sa farvel til sin fire år gamle datter i barnehagen. 20 meter fra døra ble hun brutalt stukket ned bakfra og drept. Eksmannen (42) er siktet for drapet. Motivet kan være sjalusi. I går kveld satt eksmannen i varetekt, mens datteren ble tatt hånd om av barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet vet at kvinnen, som heter Kucuk Huriye Koyuncu, hadde fått en ny kjæreste etter bruddet med sin tidligere ektemann.

Eksmannen skal ha truet henne på livet etter separasjonen. I flere måneder levde hun i frykt for 42-åringen, som i et halvt år hadde rettslig forbud mot å oppsøke ekskona og datteren.

Mannen skulle møte i retten i slutten av denne måneden, tiltalt for trusler og vold.

Sa farvel

Kucuk Huriye Koyuncu hadde som vanlig gått veien noen hundre meter fra leiligheten til barnehagen sammen med sin fire år gamle datter. Rundt klokka kvart på åtte i går morges sa hun farvel til datteren og fortsatte videre mot mot Kvadraturen videregående skole tre kvartaler lenger nedover Elvegata.

På hjørnet ved Gyldenløves gate ble hun stukket ned bakfra, og døde på Vest-Agder sentralsykehus en time seinere. Hun ble påført flere knivstikk.

Medelevene hennes plasserte en bukett dyprøde roser på fortauet ved åstedet. På Kvadraturen videregående skole hang flagget på halv stang.

Hadde mobilkontakt

Flere vitner kunne fortelle politiet om en mann i en rød Volkswagen Caravelle som forsvant fra åstedet like etter knivstikkingen. Bilen tilhører kvinnens eksmann.

- Vi fikk tidlig mistanke om at gjerningsmannen kunne være hennes tidligere ektefelle, sa kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand på en pressekonferanse i går.

Utover formiddagen var politiet i kontakt med mannen på mobiltelefon, og han skal ha gitt uttrykk for at han ville melde seg. Mannen ble uten dramatikk pågrepet av politiet i Kvinesdal i Telemark rundt klokka 13.00.

Paret skal ha vært gift i rundt fem år, og ble separert for et års tid siden. De er begge tyrkiske kurdere. Den fire år gamle jenta de hadde sammen, ble i går tatt hånd om av barnevernet.

Utdanning


Bekjente av Kucuk beskriver henne som en stille og oppofrende kvinne. For et drøyt år siden brøt hun ut av ekteskapet og startet et nytt liv på egen hånd. I fjor høst startet hun på en utdanning som skulle gi henne en jobb i helse- og omsorgssektoren.

Forholdet mellom ektefellene skal lenge ha vært turbulent.

- Vi har sett at det her har vært konflikter som har gått over lengre tid, og det var også det som utløste separasjonen, opplyser Arne Pedersen.

Etter at besøksforbudet ble opphevet skal eksmannen ha fortsatt å terrorisere henne. Forrige mandag leverte Kucuk Huriye Koyuncu inn en ny anmeldelse - også denne for trusler og legemsfornærmelser. Etter det Dagbladet forstår, fikk hun tilbud om voldsalarm, men takket nei.

I avhør

- Vi prøvde å komme i kontakt med mistenkte for å innkalle ham til avhør, uten å lykkes, sier Pedersen.

- Tar politiet selvkritikk på at han ikke ble oppsporet?

- Et nytt besøksforbud ville ikke ha hjulpet i denne situasjonen. Dette skjedde på åpen gate.

  • Mannen ble i går kveld hentet i Kvinesdal av politiet i Kristiansand, og satt i avhør i natt. Han vil i dag bli framstilt for varetektsfengsling.
MINNES: Ved skolens inngang ble det laget et lite bord til minne om 27 år gamle Kucuk Huriye Koyuncu.