- Pappa skulle bare levere noen papirer

Leif Kåre Nordmo (66) ble drept 30 sekunder etter at han gikk ut av bilen, forteller sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SJURSØYA (Dagbladet):
- Det blir en tom stol på julaften og i familiesammenhenger framover, sier Morten Nordmo (45) til Dagbladet.

Hans far, lastebilsjåfør Leif Kåre Nordmo (66), skulle bare innom containerterminalen på Sjursøya for å levere noen papirer i går, da det løpske godstoget traff. Sammen med to andre ble han drept på stedet. Tre andre ble alvorlig skadd.

66-åringen fra Rælingen etterlater seg kone, tre barn og fem barnebarn.

Møtte oppI dag møtte sønnen og barnebarna til Nordmo opp på ulykkesstedet for å se åstedet for tragedien. Det er fortsatt vanskelig å skjønne hvor tilfeldig den plutselige ulykken som tok tre liv kunne ramme.

- En han jobbet med, sier han gikk inn i bygningen under 30 sekunder før det smalt. Han hadde ikke skrudd av motoren en gang, bare satt på håndbrekket og så vidt lukket døra,  sier sønnen Morten Nordmo til Dagbladet.

Toget rammet Nordmo da han sto inne i ekspedisjonen hos Oslo Containerterminal for å kvittere ut en container da godsvognene kom.

Bygget og området rundt ble fullstendig knust av det mange hundre tonn tunge vognsettet.

- Vi ville se hvor det skjedde før de hadde ryddet for mye, men det er jo helt vanvittig å se skadene. Det er jo som en krigssone her. Det kunne jo vært Beirut, sier Nordmo.

- KRIGSSONE: Morten og Christopher Robin Nordmo fikk se de enorme ødeleggelsene det løpske toget har gjort. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet
- KRIGSSONE: Morten og Christopher Robin Nordmo fikk se de enorme ødeleggelsene det løpske toget har gjort. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet Vis mer

Ville være nær konaLeif Kåre Nordmo var tre måneder unna bursdagen sin i juni, og dermed også pensjonsalderen, da han ble drept. Han hadde kjørt lastebil i 40 år.

Pensjonsalderen hadde han planer om å tilbringe sammen med kona, som han giftet seg med for fem år siden, og barnebarna. 66-åringen elsket livet på veien, men han begynte å kjøre nærmere hjemmet på Rælingen etter at han giftet seg på nytt.

- Etter at han giftet seg igjen, ville han mulighet til å være hjemme hver dag, sier sønnen Morten.

- Han var en enkel mann som døde da han gjorde det han elsket mest, kjørte transport. Han sa på forhånd at han ville dø med skoene på, og det gjorde han.

Kritiserer KleppaFamilien var samlet hos Nordmos datter på Rælingen i dag, da de hørte om minnestunden ved ulykkesstedet i dag. Det var første gang de hørte om samlingen, og de skulle gjerne vært med.

- Vi er skuffet over at vi ikke ble invitert. Vi hørte ikke noe om det før det kom på TV 2, sier Morten Nordmo til Dagbladet.

DREPT: Leif Kåre Nordmo, omkom da et løpsk tog knuste terminalen på Sjursøya i Oslo. Foto: privat
DREPT: Leif Kåre Nordmo, omkom da et løpsk tog knuste terminalen på Sjursøya i Oslo. Foto: privat Vis mer

- Vi synes også statsråden burde kondolert overfor oss som mistet noen, før hun snakket om arbeidskollegene, sier barnebarnet til Leif Kåre Nordmo, Christopher Robin.

Ber om ro Kleppa ba om at Havarikommisjonen skulle få ro til å gjøre sine undersøkelser.

-Jeg vil understreke at jeg har forsikret meg om at alt som kan blir gjort, for å finne ut hva som har skjedd, slik at dette ikke skal skje igjen. Nå må vi la Havarikommisjonen komme med sitt før vi konkluderer, sier Kleppa til Dagbladet.

- Ser du denne ulykken i sammenheng med de andre veldokumenterte problemene vi har med jernbanen i Norge?

- Jeg mener det er ren spekulasjon. Jeg mener vi ikke må spekulere i årsak, men se hva Havarikommisjonen har å si, sier Kleppa.