Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pappa Stoltenberg ga penger til Jens

Pappa Thorvald Stoltenberg ga av Utenriksdepartementets penger til sin egen sønn Jens Stoltenbergs solidaritetsaksjon. Pengene ble bevilget av daværende statssekretær Thorvald Stoltenberg - stikk i strid med fagavdelingens tilråding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I strid med tilråding fra fagavdelingen og sekretariatet i UD, bevilget Stoltenberg, ifølge Bergens Tidende, 20 000 kroner til en alternativ Operasjon Dagsverk-aksjon til inntekt for frigjøringsorganisasjonen SWAPO i Namibia.

Knappe ressurser

Søknaden fra utbrytergruppen i NGS, som arrangerte aksjonen, var undertegnet sønnen Jens Stoltenberg. Ifølge interne notater skal Stoltenberg ha fått råd fra fagavdelingen i UD om ikke å bevilge pengene. De mente departementet hadde knappe ressurser. Tre dager seinere skriver Stoltenberg et brev for hånd, og tilrår bevilgning av 20 000 kroner.

Slekt og venner

Det er med andre ord ikke bare kommunalminister Odd Roger Enoksen som har latt seg friste til å bevilge penger til gode formål - satt i gang av slekt og venner. Enoksen har mottatt skarp kritikk fra blant annet kontrollkomiteen på Stortinget for å bevilge penger til sin svogers rockearrangement i Enoksens hjemkommune Andøya. I 1978 foretok daværende statssekretær i Utenriksdepartementet Thorvald Stoltenberg en tilsvarende bevilgning.