Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pappa tar gull

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Vi ser i Aftenposten at Kongen gir sitt gull til menn. Det er få kvinner som får Kongens fortjenstmedalje. De siste tre åra har 153 personer fått gullmedaljen, og av dem er bare 20 kvinner. Det er selvsagt en påfallende skjevfordeling, som kongen ikke kan være bekjent av. Fylkesmennene, som forslagsstillere, er derfor oppfordret til å hente fram flere kvinner som har gjort seg fortjent.
  •  Nå kan man si at Kongen egentlig ikke er verre enn andre samfunnsinstitusjoner når det gjelder likestilling. Tidligere næringsminister Ansgar Gabrielsen syntes f.eks. at det var altfor få kvinner i norske selskapsstyrer, og truet med lov hvis ikke generalforsamlingene sørget for minst 40 prosent kvinner i styrene innen utgangen av 2005. Kan ikke kongen gjøre noe liknende? Han kan jo true med å legge ned hele greia. Da ville nok fylkesmennene få fart på seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media