Pappa til to i fengsel

Myteomspunnet og utpekt som Norges farligste fange. Ble Pappa til to mens han satt i fengsel. Nå er Princ Dobroshi (40) snart en fri mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

OSLO FENGSEL (Dagbladet): - For meg er barna det viktigste i hele verden. Jeg har tre barn, to av dem er kommet mens jeg har sittet i fengsel. For halvannet år siden fikk jeg en sønn, Princ jr. 1. juli ble jeg far til en datter. Nå gleder jeg meg til å se barna mine, sier Dobroshi, mannen som rømte fra fluktsikre Ullersmo en kald januardag i 1996.

Flink med gull

Sola har kommet til Oslo. Vi spaserer rundt i luftegård nummer to i Oslo fengsel. Fengselshverdagen for Princ Dobroshi har forandret seg. I fire og et halvt år satt han totalt isolert. Nå sitter 40-åringen på den såkalte «senioravdelingen» i Oslo fengsel. Slik forbereder norske justismyndigheter kosovoalbaneren på livet utenfor murene.

Går alt etter planen kan han lukke fengselsdøra bak seg 6. februar neste år. Han vil bli utvist fra Norge, og skal hjem til familien i Tsjekkia.

-Det var tøft å sitte isolert, ikke minst fordi jeg omtrent ikke har fått sett min familie. Nå venter jeg på et bilde av min nyfødte datter. Min kone har et galleri, og jeg håper å få jobbe med gull når jeg slipper ut. Jeg er flink med gull, sier Dobroshi, som ble tysk statsborger i 1993. Høsten samme år ble han pågrepet på Royal Christiana Hotel i Oslo. I 1995 ble dommen mot ham rettskraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer