Pappa truet med å sprenge barnehage

Den desperate pappaen ble arrestert av tungt væpnet politi. Han er siktet for å ha truet med å sprenge en barnehage i Skien i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Det ble slått full alarm da trusselbrevet kom til skole- og barnehagesjef Tormod Aulebo i Skien ved nitida i går morges.

Trusselen var klar: En barnehage på Falkum skulle sprenges. Væpnet politi slo ring rundt to barnehager, samtidig som jakten på brevskriveren startet.

Snaue fire timer seinere gikk et titall politifolk til aksjon mot en bolig ikke langt fra barnehagene. De slo seg inn i huset med en rambukk. 35-åringen ble tatt uten dramatikk.

Hjemme hos ham er det beslaglagt ulovlige våpen. Den arresterte er en kjenning av politiet.

Nekter

I avhør som pågikk fram til i går kveld, nekter den siktede for å stå bak truslene. Etter beslaget som er gjort hjemme hos ham, innrømmer han ulovlig våpenbesittelse. I dag blir han begjært fengslet, siktet for de alvorlige truslene mot barnehagen. Slike trusler har en strafferamme på inntil seks år.

Den siktede faren har tilknytning til en barnehage i Skien. Tidligere konflikter var årsaken til at etterforskningen raskt ble rettet inn mot ham.

- Helt sykt

De to barnehagene ble ikke evakuert. Det var ikke angitt noe tidspunkt for når bomben skulle smelle. Samtidig som foreldrene ble varslet, sørget væpnet politi for vakthold for barna.

Mamma Gro Spjelkevik Dale hentet datteren Synne Marie (4) i går ettermiddag.

- Dette er helt sykt. Det er vilt at det skal finnes så gale mennesker som kan framsette slike trusler, sier mora.