Pappa truet med å sprenge barnehage

Den desperate pappaen ble arrestert av tungt væpnet politi. Han er siktet for å ha truet med å sprenge en barnehage i Skien i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Det ble slått full alarm da trusselbrevet kom til skole- og barnehagesjef Tormod Aulebo i Skien ved nitida i går morges.

Trusselen var klar: En barnehage på Falkum skulle sprenges. Væpnet politi slo ring rundt to barnehager, samtidig som jakten på brevskriveren startet.

Snaue fire timer seinere gikk et titall politifolk til aksjon mot en bolig ikke langt fra barnehagene. De slo seg inn i huset med en rambukk. 35-åringen ble tatt uten dramatikk.

Hjemme hos ham er det beslaglagt ulovlige våpen. Den arresterte er en kjenning av politiet.

Nekter

I avhør som pågikk fram til i går kveld, nekter den siktede for å stå bak truslene. Etter beslaget som er gjort hjemme hos ham, innrømmer han ulovlig våpenbesittelse. I dag blir han begjært fengslet, siktet for de alvorlige truslene mot barnehagen. Slike trusler har en strafferamme på inntil seks år.

Den siktede faren har tilknytning til en barnehage i Skien. Tidligere konflikter var årsaken til at etterforskningen raskt ble rettet inn mot ham.

- Helt sykt

De to barnehagene ble ikke evakuert. Det var ikke angitt noe tidspunkt for når bomben skulle smelle. Samtidig som foreldrene ble varslet, sørget væpnet politi for vakthold for barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer