- Pappa truet meg med kniv

En nedbrutt og gråtende Nadia fortalte i retten i dag at hun ble dopet før foreldrene førte henne ut av landet med makt: - Pappa satte på meg håndhjern og truet meg med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag gav Nadia (19) retten sin sin versjon av hva foreldrene skal ha gjort mot henne 31.august i fjor. Foreldrene står tiltalt for å ha ført sin egen datter ut av landet og til Marokko. Nadia ba om å slippe å se dem da hun ga sin forklaring. De måtte derfor sitte i et rom ved siden av rettslokalet der de kunne høre hva datteren sa.

Fikk tabletter

- Kvelden før vi reiste satt jeg hjemme i stua i Norge sammen med foreldrene mine. Jeg var plaget av en fæl hoste, og pappa hadde kjøpt medisiner til meg. Jeg fikk to tabletter, og ble veldig søvnig, forklarte Nadia. Hun sovnet og våknet av at moren stod over henne fult påkledd.

- Mamma fortalte at huset brant og at vi måtte skynde oss. Jeg følte meg ustødig og borte, og måtte bli støttet ut på gangen og ned trappa. Jeg husker at jeg snudde meg ute på veien og så at det ikke var noen brann i huset.

Mareritt

Ifølge Nadia selv, ble hun så tvunget inn en stor varebil, mens moren holdt henne for munnen.

- Jeg prøvde å rope om hjelp. Men pappa presset meg inn med makt. Søsknene mine begynte å gråte. Da jeg kom inn i bilen ble jeg satt på håndhjern og truet med en kniv av pappa. Det var så uvirkelig. Akkurat da trodde jeg det var et mareritt. Men da jeg våknet var vi i en båt og jeg skjønte at det ikke var en drøm.

19-åringen fortalte at hun flere ganger klarte å lure seg til telefonsamtaler med venner i Norge. Det var ambasadør Arne B. Hønningstad som til slutt grep inn overfor Nadias foreldre.

Gråt

Flere av tilskuerne i rettsalen gråt åpenlyst da Nadia kom med sin sterke forklaring. Nadias foreldre nekter for å ha bortført datteren. Jentas mor hevder at de reiste til Marokko på grunn av hennes dødsyke mor. Hun mener også at Nadia hadde godt av å være litt i Marokko. Foreldrene var bekymret fordi Nadia hadde begynt å røyke og kom full hjem.

Nå har far og datter ingen kontakt lenger. Etter den angivelige bortføringen i fjor høst møttes de for første gang i går.

(Dagbladet :på nettet)