- Pappa, vær så snill å få oss bort herfra!

Far og datter filmet gjødselfabrikken fra nært hold, da det plutselig eksploderte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt norsk tid gikk det av en stor eksplosjon ved en gjødselfabrikk i småbyen West like nord for Waco i Texas. Det brant allerede i fabrikken da det eksploderte.

En ikke navngitt mann filmet eksplosjonen med sitt mobilkamera fra bilen som på nært hold til fabrikken.

- Den burde kollapse, sier han, mens de to ser hvordan flammer og røyk siger opp fra fabrikken.

Sekunder etterpå får han rett, når fabrikken plutselig eksploderer.

- Få oss bort herfra! - Er du i orden? spør mannen umiddelbart datteren sin, som også sitter i bilen.

- Pappa, jeg kan ikke høre noe, vi komme oss vekk herfra. Vær så snill, dra herfra, svarer hun, tydelig redd.

Den voldsomme eksplosjonen går tilsynelatende utover jentas hørsel, og hun gjentar til faren at hun ikke kan høre noe, og ber ham få dem bort derfra.

Etter eksplosjonen blir videoen svart i flere sekunder, før det mot slutten høres ut som mannen starter bilen og prøver å komme seg unna.

- Ser ut som en krigssone Vitner og redningsarbeidere forteller om store ødeleggelser rundt fabrikken, mange hus er ødelagt, og flere står i brann. Ett av byggene som er ødelagt rommer et sykehjem, og myndighetene har fortalt at de frykter at flere er innesperret i husene.

Det ligger også flere boliger, en skole og blokker med leiligheter like ved fabrikken.

- Det er store ødeleggelser. Jeg har aldri sett noe liknende. Det ser ut som en krigssone, sier McLennan County sheriff Parnell McNamara til BBC.

Dean Wilson, sjef for sikkerhetsmyndighetene i Texas, sier på en pressekonferanse at de ikke kan gi noe antall på omkomne etter eksplosjonen.

- På grunn av brannen og eksplosjonsfaren kommer ikke brannmennene seg helt inn til fabrikken, vi vil først og fremst at folk skal være i trygghet, sier Wilson.

Frykter hundre skadde og flere drepte Han anslår at minst 50 til 75 hus i området rundt fabrikken har blitt skadd, blant annet ett hus med om lag 50 leiligheter.

Glenn A. Robinson, lederen ved Hillcrest Baptist Medical Center, sier til CNN at de har tatt i mot 66 skadde, 38 av dem alvorlig skadd.

Wilson sier at det anslagsvis er over hundre skadde, og flere drepte.

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket eksplosjonen.