MINNES: - Pappa var en god mann med store ambisjoner. Han hadde mange planer, noen ble gjennomført, mens andre ble videreført til meg og mine brødre. Pappa hadde en helt utrolig mate å være på, skriver Alf Viks 16 år gamle sønn i et sterkt og personlig minneord i dag.

Foto: Privat / NTB scanpix
MINNES: - Pappa var en god mann med store ambisjoner. Han hadde mange planer, noen ble gjennomført, mens andre ble videreført til meg og mine brødre. Pappa hadde en helt utrolig mate å være på, skriver Alf Viks 16 år gamle sønn i et sterkt og personlig minneord i dag. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer

«Pappa var en god venn og en helt utrolig far»

I dette sterke og personlige minneordet skriver sønnen til Alf Vik (43) at faren neppe døde uten grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 43 år gamle Alf Vik, som på tragisk vis ble drept under terrorhandlingene ved Statoils gassproduksjonsanlegg i In Aménas i Algerie, blir i dag hedret i et sterkt og personlig minneord skrevet av sin 16 år gamle sønn.

Dagbladet har fått tillatelse fra familien til å trykke dette minneordet i sin helhet. Det ble først publisert i Bergensavisen.

«Pappa var en god venn og en helt utrolig far. Han var på alle måter den beste ektemannen min mor kunne få. Han var en helt utrolig far.

Pappa var en god mann med store ambisjoner. Han hadde mange planer, noen ble gjennomført, mens andre ble videreført til meg og mine brødre. Pappa hadde en helt utrolig mate å være på.

Han kom alltid inn på kjøkkenet med det bredeste smilet du kan tenke deg. Ingen kunne være et bedre forbilde enn pappa.

Han var både far og venn. Kollegene beskriver pappa som en veldig god venn. En har jeg hatt veldig god kontakt med. Han forteller at pappa satt oppe med ham til langt ut på natten og pratet. Han forteller også at pappa fortalte om alle prosjektene han hadde. Blant annet rorbu-prosjektet. Han skulle forandre et falleferdig naust til en fin leilighet. Det klarte han veldig bra. Jeg synes ikke det kunne vært noe finere. Rorbua ligger på en idyllisk plass i Øygarden.

Pappa hadde også mange bilprosjekter. Blant annet en Buick som ligger demontert i et telt. Pappa likte å gjøre ting på riktig måte. Hvis pappa bestemte seg for noe så gjorde han det på skikkelig måte. Han sa man aldri kunne ta snarveier. Det var en av levereglene. Alle kollegene som jeg har vært i kontakt med, har sagt at han er veldig godt likt. Han hadde soverom ti minutters gange fra matsalen. Han pleide å kjøre dit. De siste gangene han var der fikk han byttet rom. Da lånte han vekk bilen sin til lokale som bodde et stykke fra matsalen. Det viser hvor god pappa var.

Til slutt vil jeg bare si hvor god pappa var med mennesker som gjerne slet litt i livet eller hadde dårlig tid. Han har hjulpet utallige naboer med bilproblemer, snømåking, og han var veldig klar på at hvis det var noen som haiket, så ble de plukket opp.

Pappa døde neppe uten grunn. Han tålte ikke urettferdighet!

Hilsen Tim. »