Pappa vasket etter parteringsdrapet

Marcus Norén ble kvalt med et belte før han ble partert. Pappaen til en av de siktede vasket leiligheten ren for blodspor etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På fredag morgen fant politiet restene av kroppen til Marcus Noren i badekaret i leiligheten til den 46 år gamle mannen som er en av de to siktede etter drapet. Det groteske parteringsdrapet i Sverige har rystet det lille samfunnet, og stadig flere detaljer kommer ut om ugjerningen. I avhør har den arresterte 46-åringen og hans 28 år gamle kamerat fortalt om hvordan de møtte Marcus og hva som skjedde den dagen 21-åringen ble drept. I går ble de to begjært fengslet, og i dag møtte de i retten.

Der innrømmet den 46 år gamle mannen at han drepte og parterte Noren, men han hevder at det var i selvforsvar. Ifølge mannen skal Noren ha angrepet ham med kniv. 46-åringen ble varetektsfengslet fram til og med 21. januar.

Mennene traff offeret ved 04-tida lørdag morgen, da de gikk tur med hunden, skriver svenske Aftonbladet. 28-åringen kom først i snakk med Marcus, som fulgte med dem hjem til leiligheten for å fortsette festen.

Partert etter krangel

Men en eller annen gang i løpet av nachspielet kom Marcus i diskusjon med de to mennene. Krangelen endte med at den 46 år gamle mannen som eide leiligheten, tok frem et belte og kvalte gjesten.

28-åringen nekter for at han har medvirket til drapet eller hjulpet til med å skjule det.

I løpet av morgenen brukte de en kjøttøks til å partere liket. Deretter ble kroppsdelene pakket i søppelsekker som ble oppbevart på badet. På søndag startet dumpingen av kroppsdeler mens mennene gikk tur med hunden. Et knapt døgn senere fant noen små barn hodet til Marcus, grotesk fastfrosset i isen på et vann.

En nabo kom inn i leiligheten noen dager etter drapet for å kjøpe hasj. Han kom til å sparke bort i en av søppelsekkene med menneskelevningene og spurte hva sekkene inneholdt. 46-åringen svarte at sekkene inneholdt kjøtt som han hadde tenkt å grave ned.

Tilsto til tante og pappa

Samme dag som de to ble pågrepet, tilsto 46-åringen drapet for tanta til 28-åringen. Mennene var hjemme hos kvinnen da de tre begynte å snakke om parteringsdrapet. Den 46 år gamle mannen sa plutselig at det var han som hadde drept Marcus og 'stukket kniven i ham', ifølge Aftonbladet. Men kvinnen trodde ikke på ham.

Én annen person ble også informert om drapet: 28-åringens pappa. Mannen reagerte med fortvilelse på informasjonen. Deretter valgte han å gjøre det han kunne for å hindre at drapsmennene ble avslørt:

Han vasket 46-åringens leilighet for å unndra bevis. Gulvet ble skurt rent for blod. 28-åringen ba faren om hjelp til å kvitte seg med de blodige klærne fra drapsmorgenen, men faren valgte å gjemme dem i kjelleren. Aftonbladet var vitne til at mannen viste politiet veien ned i kjelleren og deretter overgav klesbylten til dem.

Til politiet sa mannen i avhør at han ikke visste noe om drapet. Men på spørsmål fra den svenske tabloidavisa innrømmer han noe annet:

- Jeg fikk vite hva de hadde gjort. Hvordan tror du det føltes?

FANT HODET:</B> Marcus Noren ble meldt savnet før nyttår. Den 30. desember ble hodet til en død mann funnet frosset fast i isen på et vann. Tannlegekortet viste at det ugjenkjennelige hodet tilhørte Marcus.
STARTET JAKTEN:</B> Innbyggerne i Halmstad reagerte med sjokk på det forferdelige funnet. Politiet startet jakten på drapsmannen i miljøet rundt Marcus.
TATT FOR DRAP:</B> På fredag ble de to mennene pågrepet for drapet.