Pappaen cruiset rundt på horestrøket for å praie prostituerte sammen med sin sønn (6).

De prostituerte nektet trolig å bli med i kassebilen da de fikk øye på den vesle gutten i baksetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen - en mann i 40-åra fra Nord-Norge - cruiset rundt fra kvartal til kvartal i en kassebil sammen med to andre menn og med den lille, seks år gamle sønnen i baksetet.

Det ble gjort flere forsøk på å få prostituerte med i bilen uten å lykkes.

En annen mann observerte det som skjedde og ringte politiet.

Han la seg deretter på hjul og fulgte kassebilen et stykke for å lede politiet til den riktige bilen. På den måten kunne politiet raskt og effektivt anholde faren, de to kameratene og den lille gutten.

To store patruljebiler kjørte opp på siden av bilen og stoppet den i Dronningens gate i Oslo sentrum, foran Astrup Fearnley-museet på Bankplassen. Faren og sønnen ble umiddelbart trukket inn i politibilen og kjørt til barnevernsvakta.

Aggressive

De to andre mennene var aggressive overfor politiet, og hadde ingen forståelse for politiets inngripen.

Ved Politiets operasjonssentral får Dagbladet opplyst at faren og sønnen ble overlevert til barnevernsvakta. Der var faren nødt til å ha en samtale med vaktpersonalet.

- Prosedyren er at vi har en lengre samtale, helst med begge foreldrene til stede, sier Norunn Vorland, leder for barnevernsvakta i Oslo. Hun presiserer at hun uttaler seg på generelt grunnlag og at hun verken kan eller vil snakke om politiets pågripelse av faren og hans lille sønn.

Ingen hastevedtak

- Ut fra barnets hensyn bestemmer vi oss for om vi skal sende saken videre til barnevernet. Vi har også mulighet til å gjøre midlertidige hastevedtak og holde på barnet, men dette er ikke en slik sak, sier Vorland.

- Opplever dere ofte denne typen saker?

- Fra tid til annen skjer det at vi ser at foreldre tar med barna sine i belastede miljøer. Vi erfarer også at det er noe mer rus blant foreldre om sommeren. Men heldigvis blir publikum mer observante fordi ting er mer synlig, og de melder også fra.

Aldri skjedd før

Liv Jessen har arbeidet tett med de prostituerte i 19 år. Hun har aldri hørt om et liknende tilfelle.

- Men ingenting forundrer meg i denne bransjen, sier Jessen, som er leder for PRO-senteret.

- Selv om de selger sex, har de moral, sier Jessen.

- Jeg tror ingen av dem ville gjort en avtale under slike omstendigheter. Mange av dem er jo selv mødre. Jeg synes dette sier alt om farens manglende vurderingsevne, sier hun.

Politiet vil ikke forfølge saken ytterligere.

HOREJAKT: Her anholder politiet en far som tok med sin 6 år gamle sønn på strøket for å praie horer i går kveld.