Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pappaen som aldri svikter

Men han ER i papp, originalen tjenestegjør i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Randall Holbrook er pappaen som alltid stiller opp sammen med kona og de to sønnene på tre og 14 år - i bursdager, på skolen, i selskap og i begravelser. Den perfekte pappaen kjefter aldri. For han er lagd av papp, originalen tjenestegjør i den amerikanske nasjonalgardens ingeniørkompani i Afghanistan.

Nasjonalgardens avdeling i den nordøstlige delstaten Maine kom med ideen i januar. Alle som savner far (eller mor) i tjeneste for de amerikanske farger i Irak eller Afghanistan får tilbud om sin kjære i helfigur i papp.

Tilbudet er blitt en suksess. Nærmere 200 familier har nå en eller flere pappfigurer av far i fredens tjeneste, skriver avisa Boston Globe.

Alltid i baksetet

Mary Holbrook og sønnene Logan og Justin har ikke sett sin originale far Randall siden han dro til Afghanistan. Men kopien av løytnanten i US Army-uniform i brystfigur papp er med dem hele tiden, flere steder i huset og i bilen. Sønnene har alltid sin pappfar mellom seg i baksetet i bilen.

- Han er i tankene våre hele tiden, og pappfigurene får oss til å føle at han er blant oss, forklarer Mary Holbrook til lokalavisa The Bangor Daily News. Nasjonalgarden forsyner dem med bilder og papp, og familien samles ved kjøkkenbordet for å lime og skjære ut pappa i nye versjoner.

Løytnanten får ikke fulgt med sitt favorittlag i baseball, Boston Red Sox, mens han tjenestegjør i Afghanistan. Men han har vært på stadion allikevel. Sønnen Justin hadde med pappfiguren av far i fullt supporterutstyr.

I svigermors begravelse

 MIDTPUNKT:  Reservepappa sitter alltid midt i baksetet når brødrene Logan (3) og Justin Holbrook (14) er på biltur. Foto: AP.
MIDTPUNKT: Reservepappa sitter alltid midt i baksetet når brødrene Logan (3) og Justin Holbrook (14) er på biltur. Foto: AP. Vis mer

Og han er alltid med når familien blir invitert bort til venner eller i mer intime familiesituasjoner. Mary Holbrooks mor døde etter at ektemannen dro til Afghanistan. Randall Holbrook stilte opp i pappversjon i svigermors begravelse. Og han var med i flatversjon da kona hadde time hos gynekologen (!).

De første dagene i papputgave fikk han full servering ved middagsbordet. Men ikke nå lenger. Fru Holbrook har bare satt en grense. Far i papp er aldri med i ektesengen.

image: Pappaen som aldri svikter
NY PAPPA: Samling ved kjøkkenbordet når en ny pappafigur skal limes og skjæres ut i papp.