Pappaen til Annelin (27) er årsaken til at alle skadde nå vil få høyere erstatning

Vil koste forsikringsbransjen 500 millioner ekstra i året. - Jeg oppdaget systemsvikt og kjørte saken mot alle råd.

VANT I HØYESTERETT: Høyesterett bestemte i dag at Annelin Kreutzer (27) skal ha nær en million kroner mer i erstatning enn det hun har fått utbetalt til nå etter ulykken for sju år siden. Pappa Espen Johnsen får æren for at alle skadde nå vil få høyere erstatning. Foto: Privat
Espen Johnsen og datteren Annelin Kreutzer 
Foto: Bjørn Jørgensen
VANT I HØYESTERETT: Høyesterett bestemte i dag at Annelin Kreutzer (27) skal ha nær en million kroner mer i erstatning enn det hun har fått utbetalt til nå etter ulykken for sju år siden. Pappa Espen Johnsen får æren for at alle skadde nå vil få høyere erstatning. Foto: Privat Espen Johnsen og datteren Annelin Kreutzer Foto: Bjørn Jørgensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet at en viktig prinsippdom i Høyesterett medfører at forsikringsselskapene må utbetale 500 millioner kroner mer i året etter personskader.

Høyesterett bestemte i storkammer i dag at en kvinne (27), som ble 100 prosent ufør etter en trafikkulykke for sju år siden, skal ha ytterligere 966 000 kroner i erstatning enn det hun til nå har fått utbetalt.

Kvinnen heter Annelin Kreutzer og både Personskadeforbundet LTN og advokatfirmaet Ness Lundin gir pappaen hennes, Espen Johnsen, æren for at alle landets skadelidte nå vil få en riktigere erstatning.

Pappa får æren - Hadde det ikke vært for hans årelange, utrettelige kamp, ville denne saken aldri havnet i Høyesterett, sier assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet LTN som var godkjent partshjelper for familien i Høyesterett.

Espen Johnsen selv må si seg enig i dette.

- Ja, jeg tror det er litt sant. Jeg har kjørt denne saken mot alle råd jeg har fått. Når dattera di blir påkjørt på denne måten, setter du deg jo inn i hvordan erstatningsutbetalinger blir beregnet. Jeg fant en systemsvikt og ga meg ikke, sier Johnsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer