Pappagutten fra Tennessee

Navn: Albert Gore jr. Alder: 52 Yrke: Visepresident

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et rørende syn på TV forleden: George W. Bush, sammen med mamma og pappa, mens de ventet på å få vite om den andre sønnen, Jeb, hadde skaffet familien 25 valgmenn i solskinnsstaten Florida. George W. Bush er en ekte pappagutt; penger, politisk innflytelse og makt har han fått servert.

  • Fullt så galt er det ikke med den andre pappagutten som gjerne vil overta det ovale kontor i Det hvite hus i Washington. Visepresident Albert Gore jr. har tross alt utrettet en god del i livet. Men det var pappa som først tråkket opp veien.
  • Albert Arnold Gore senior vokste opp i fattigdom på en gård i Jackson County, Tennessee. Livet her kunne være ubeskrivelig hardt: Det sies at når tørken rammet, måtte de felle trær, slik at dyra kunne suge i seg fuktighet fra bladene. Albert ville opp og fram, ble lærer og skoleinspektør og seinere kjent rikspolitiker. Som senator og progressiv demokrat fra Sørstatene, kjempet Gore for borgerrettigheter og mot Vietnamkrigen. Seinere fikk Albert en lang karriere som advokat og forretningsmann.
  • Senior hadde voldsomme ambisjoner for junior og var vel aldri i tvil om hva guttungen skulle hete. Mye av unge Als barndom og oppvekst ble tilbrakt i en suite i Fairfax Hotel i Washington, men gutten skulle herdes, og hver sommer måtte han delta i slitet på familiegården. Både far og mor var oppslukt av politikken. Sønnen var mye overlatt til seg selv og tjenerskapet i Washington.
  • Al Gore junior er en pappagutt, men det står også en kvinne bak: mamma. Juristen Pauline LaFon Gore skal ha vært smartere og klokere enn gamle Albert. «Pauline var hjernen og Albert den søte blondinen,» skrev en journalist. Så hvis Al Gore skal slå George W. Bush og vinne kampen om Det hvite hus, er det kanskje fordi han også er mammas gutt.