Pappagutten fra Texas

Navn: George W. BushAlder: 54Yrke: guvernør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • «Fortunate Son» - den heldige sønnen - het en av Creedence-låtene vi nynnet på 60-tallet, og i fjor dukket tittelen på John Fogertys bitende sangtekst opp på omslaget av ei bok: «Fortunate Son: George W. Bush and the Making of an American President».
  • Denne særdeles uautoriserte Bush-biografien inneholdt oppsiktsvekkende påstander om den republikanske presidentkandidatens angivelige misbruk av marihuana og kokain. Mellom permene var det tynt med kilder, og da flere såkalte fakta viste seg ikke å stemme, trakk forlaget boka tilbake. Det fins altså ikke bevis for at Texas-guvernøren har brutt narkotikalovene. Derimot kan vi trygt skrive at han har vært en fyllik.
  • Noen er født med sølvskje i munnen - eller «silver spoon in hand», som John Fogerty sang - og det gjelder i særdeleshet aristokraten George Walker Bush - sønn av Barbara og president George Herbert Walker Bush og fjern slektning av dronning Elizabeth av England. Sommerferiene tilbrakte han blant de velhavende i Palm Beach, Florida. Som student ved Yale-universitetet, var unge Bush medlem av Delta Kappa Epsilon - en forening med fyll og fest på programmet, skriver Lars-Erik Nelson som har studert Bush-litteraturen for «The New York Review of Books». Det nære vennskapet mellom Bush og flaska varte til han fylte 40. Da sluttet han brått å drikke, i samråd med Gud og kona Laura.
  • «Dubya», som han kalles, protesterte aldri mot Vietnam-krigen; han syntes den amerikanske innsatsen var halvhjertet og valgte i stedet å tjenestegjøre som jagerpilot på hjemmefronten. Ved hjelp av en onkel og gode venner fant han penger i oljebransjen, på en tid da det var mest å tjene på å bore hull i skattelovene. Seinere stilte han seg i spissen for rike herrer som kjøpte baseballaget Texas Rangers. Skattebetalerne i byen Arlington hjalp til og spanderte en stadion. Åtte år seinere solgte George W. Bush seg ut, med over 14 millioner dollar i lomma.
  • - Du har ikke gjort en dritt. Du er bare en Bush, skal en partifelle ha sagt da pappagutten ville bli guvernør i Texas. Stillingen er nærmest en deltidsjobb, med gode muligheter for å legge kabal på pc-skjermen. Vil du vite mer om den omgjengelige sjarmøren som ikke liker å jobbe særlig hardt, anbefales Elizabeths Mitchells bok «W: Revenge of the Bush Dynasty». Historien om George Walker Bushs snarveier til rikdom og politisk makt er sjokkerende lesning.