Pappajenta Carols bok om Denis Thatcher

LONDON (Dagbladet): Sir Denis Thatcher og datteren Carol blir kalt «de milde» i Thatcher-familien. Nå har Carol skrevet bok om sin kjære far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mora er den tøffe Maggie og tvillingbroren til Carol , Mark er den som lager skandaler ved å kjøre seg bort i Sahara og drive tvilsom våpenhandel.

Jeg møter Carol Thatcher (42) til morgenkaffe på kafeen«Oriel», som ligger ved siden av Royal Court-teateret på Sloane Square i London.

Et forsøk på å snakke politikk, blir fort feid til side.

Hun er invitert til å fortelle om boka og skal gi to forelesninger. Andre forfattere er også invitert. Hun har med sin samboer, den sveitsiske skiinstruktøren Marco Grass (27) som hun bor sammen med i Klosters. Hun har en leilighet der og en annen i London, like ved der vi sitter og snakker sammen.

Boka «Under the Parapet» har fått bred omtale i britiske massemedier og ligger etter en uke på fjerdeplass på bestselgerlista for London.

- Bokas tittel skyldes Denis råd til den som er gemal (livsledsager til en kjent person), at det gjelder å «holde hode under brystvernet, og holde munn».

Denis klarte det. Han var lojal, ga aldri intervjuer, svarte aldri på utfordrende spørsmål. Når drosjesjåførene forsøkte å påvirker ham, så sa han «det var et utmerket forslag, jeg skal bringe det videre», deretter glemte han det hele.

Carol Thatcher skriver at hun som barn var redd for mora. Margaret hadde aldri tid til å ta seg av barna og måtte ikke forstyrres.

- Litt av hensikten med boka er å vise hvor avanserte de var. Menn kan lære at det går an å gå to skritt bak sin kone og likevel ha et lykkelig samliv, sier Carol Thatcher.

- Denis var veldig uavhengig. Han kunne gå til undergrunnen og ta den uten å ha med seg livvakter. Margaret var alltid omgitt av vakter, og kunne ikke gå alene i gatene.