- Pappa? Pappa? gråter Aya (8) i den sterke videoen som viser et skrekkslagent syrisk barn

Videoen av en gråtkvalt jente som har blitt fraktet til et sykehus etter at hjemmet hennes ble ødelagt i nye luftangrep i Syria har gått viralt det siste døgnet.

SYRISK BARN: Den sterke videoen av syriske Aya (8) som roper etter faren sin etter at hun ble adskilt fra foreldrene sine da huset ble destruert i et luftangrep går viralt. Video: CNN / Talisbeh Media Center Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nye luftangrep treffer Syria, og nye videoer av sårede barn blir publisert. Videoen av Aya (8) som har blitt fraktet til et sykehus etter at hjemmet hennes ble truffet av et luftangrep har gått viralt i løpet av det siste døgnet.

Åtte år gamle Aya ble reddet ut av ruinene fra hennes ødelagte hjem i byen Talbiseh på mandag. Videoen og bildene ble opprinnelig postet på nettet av aktivistgruppen Talbiseh Media Center som holder til i byen der luftangrepet skjedde, skriver CNN.

Talbiseh er en stor by i nordvest Syria, omtrent ti kilometer nord for Homs.

Roper på pappa

Den lille jenta er dekket av støv og blod renner nedover ansiktet til Aya som ble fraktet til et sykehus for behandling. Skrekkslagen roper åtte år gamle Aya "baba, baba" som betyr "pappa, pappa" på arabisk. Hjelpearbeiderne forsøker å rense sårene mens Aya fortsetter å rope etter faren sin.

ENORME ØDELEGGELSER: For få måneder siden var Aleppo en relativt velfungerende by, til tross for borgerkrig. Men siden juli måned, har den østlige delen av Aleppo vært beleiret og bombet. Her bor rundt 250 000 mennesker, hvorav minst 100 000 barn. Video: NTB Scanpix/... Vis mer Vis mer

Ifølge CNN forsøkte en mann å snakke med Aya da kameraet var avskrudd, her er en gjengivelse av samtalen som starter med at mannen spør hva hun heter:

"Aya", svarer hun gråtende.

"Hvor var du da dette skjedde?"

FORTVILET: Aya (8) ble adskilt fra foreldrene sine da hun ble fraktet til sykehuset etter luftangrepet. Foto: Skjermdump/CNN/Talbiseh Media Center 
FORTVILET: Aya (8) ble adskilt fra foreldrene sine da hun ble fraktet til sykehuset etter luftangrepet. Foto: Skjermdump/CNN/Talbiseh Media Center  Vis mer

"Hjemme, men så falt taket ned", svarer hun mens hun kikker etter pappaen sin.

"Åh, pappa... Pappa, kom", gråter hun.

Gjenforent med familien

Familien til Aya ble også begravet i ruinene, og på vei til sykehuset ble de adskilt. Ifølge aktivistene ble Aya gjenforent med sine yngre søsken og sine foreldre litt senere skriver CNN. Det går etter forholdene bra med familien som nå er på leting etter et nytt hjem etter at dere gamle hjem ble destruert av luftangrepet forteller en talsmann for aktivistgruppa Talbiseh Media Center.

Nye angrep

Menneskerettighetsgruppa Human Rights Watch krever gransking av mulige krigsforbrytelser etter at minst 17 sivile syrere ifølge lokale kilder ble drept i det som angivelig var et russisk flyangrep i Talbiseh for halvannen uke siden, melder NTB.

Ifølge eksilgruppa SOHR har over 30 mennesker blitt drept i angrep mot Aleppo i Syria de siste dagene, og mer enn 358 sivile skal ha blitt drept i i Øst-Aleppo siden den russisk-amerkanske våpenhvileavtalen brøt sammen 19. september. FN har meldt at over 100 barn er blant de drepte, melder NTB.

Russland kunngjør Syria-samtaler

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skal lørdag møte USAs John Kerry for å diskutere Syria, ifølge utenriksdepartementet i Moskva. Samtalene er foreløpig ikke bekreftet av regjeringen i USA, melder NTB. Dersom møtene finner sted, blir dette første gang Kerry og Lavrov treffes for å diskutere Syria stanset forhandlingene med Russland om våpenhvile i det krigsherjede landet, skriver NTB.