Pappas Facebook-bønn redder Markus (7)

Favorittsukkertøyet gikk ut av produksjon.

ELSKER PEZ: Lille Markus elsker sukkertøyet Hello Kitty Fizzy Hearts fra Pez. 7-åringen har den sjeldne diagnosen Williams Syndrom og foretrekker bare de sukkertøyene i den spesielle innpakningen. Da butikkhyllene gikk tomme, søkte pappaen hans Trond hjelp på Facebook. Tilbakemeldingene har vært overveldende. Foto: Privat
ELSKER PEZ: Lille Markus elsker sukkertøyet Hello Kitty Fizzy Hearts fra Pez. 7-åringen har den sjeldne diagnosen Williams Syndrom og foretrekker bare de sukkertøyene i den spesielle innpakningen. Da butikkhyllene gikk tomme, søkte pappaen hans Trond hjelp på Facebook. Tilbakemeldingene har vært overveldende. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var mest i desperasjon. Hvordan skulle de klare å skaffe sønnen Markus (7) favorittsukkertøyet fra Pez? De måtte bare prøve Facebook og håpe på hjelp.

Situasjonen var mer komplisert enn det mange andre småbarnsforeldre vil kjenne seg igjen i. Markus fra Vøyenenga i Bærum har den sjeldne diagnosen Williams Syndrom.

- Det er et veldig sjelden syndrom. Det er kanskje bare ett til to tilfeller i året her i Norge. Williams Syndrom medfører både hjertefeil og psykisk utviklingshemming. De er ekstremt sosiale mennesker, men de har ingen glede av mat. Og i Markus tilfelle er han også diagnostisert med infantil autisme. Det gjør det ekstra utfordrende å få i ham mat, sier pappa Trond Dalsveen til Dagbladet.

Eneste belønning Markus har ikke evnen til å tygge mat. Det går stort sett i babygrøt som han mates med, skriver avisa Budstikka, som først omtalte saken.

- Det eneste Markus virkelig liker er Hello Kitty Fizzy Hearts fra Pez. Det er den eneste belønningen vi har til han, sier Trond.

Hans forkjærlighet for de spesielle sukkertøyene ble oppdaget på vei til hytta da han var to år. Markus hadde fått tak i en pakke på den lokale Kiwi-butikken og likte tydeligvis lyden når han ristet på Pez-beholderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer