KJEMPER SEG GJENNOM SORGEN: Frode Andreassen, far til drepte Marit (20). Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
KJEMPER SEG GJENNOM SORGEN: Frode Andreassen, far til drepte Marit (20). Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADETVis mer

Pappas hyllest til sin drepte datter

Marit Randsted Andreassen (20) ble brutalt kvalt. Pappa Frode Andreassen skriver sorgen ut i Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ASKER (Dagbladet): Han satt maktesløs igjen, Frode Andreassen. Marit (20), datteren han holdt så høyt, ble brutalt kvalt og tatt fra ham den dagen i januar. Marits eks-samboer (23) meldte seg selv til politiet like før klokka 12 lørdag 20. februar og sa han trodde han hadde drept småbarnsmoren.

23-åringen er siktet for overlagt drap.

- Det vanskeligste er savnet. Jeg venter på en måte fortsatt på at hun skal komme hjem. Hun var datteren vår i 20 år, sier Frode Andreassen.

Marit hadde bodd omkring to år hjemme hos eks-samboeren før hun flyttet hjem, rundt tre måneder før det tragiske inntraff. Andreassen og samboeren Grethe har fått hjelp av prest, familie og venner. Sammen har de stått støtt.

StøtteOg den ni måneder gamle datteren Marit og den drapssiktede 23-åringen hadde sammen, bringer livsglede, smil og uskyld inn i hverdagen som ble så brutal.

DREPT: Marit (20) etterlot seg ei ni måneder gammel datter, som hun hadde sammen med den nå drapssiktede 23-åringen. Foto: Privat
DREPT: Marit (20) etterlot seg ei ni måneder gammel datter, som hun hadde sammen med den nå drapssiktede 23-åringen. Foto: Privat Vis mer

- Hun holder oss oppe. Hun er en vanvittig støtte, erklærer Frode Andreassen til Dagbladet.

- Det har vært veldig tøft. Vi tar en dag av gangen, men den første tiden var den absolutt verste, forklarer Frode Andreassen.

Han vil ikke snakke om framtiden. Men nyter hver dag i barnebarnets selskap. Hverdagen er hard - gårsdagen i særklasse. Da sprakk nyheten om at 23-åringen kan ha filmet drapet.

MobilkameraDe pårørende ble informert av politiet og bistandsadvokat Peter Morset om at videoen eksisterte, men har ikke sett filmen. Dagbladet vet at filmen, som nå ligger på ei DVD-plate, vil bli brukt som bevis i saken.

SIKTET: 23-åringen nekter straffskyld, men innrømmer å ha drept Marit. Foto: Privat
SIKTET: 23-åringen nekter straffskyld, men innrømmer å ha drept Marit. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har fått referert innholdet, men har ikke noe ønske om å se filmen, sier Morset til Dagbladet.

Den svært grove videoen er filmet med siktedes mobiltelefon.

Politiet anser etter det Dagbladet får opplyst videoen som et godt kort på hånda i forhold til siktelsen som er utformet mot 23-åringen. Han har tilstått å stå bak selve drapshandlingen. Politiet mener drapet var utført med overlegg.

- Av hensyn til de etterlatte er det veldig uheldig at dette har kommet ut, sier politiadvokat Kristin Røhne til Dagbladet.

ProtestEtter at han ble pågrepet ga 23-åringen opplysninger som etter politiets oppfatning innebærer at drapet var planlagt.

Ifølge Asker og Bærums budstikke ble filmens eksistens kjent da siktedes forsvarer, Trygve Staff, ba politiet om å få en kopi av opptakene under mandagens rettsmøte.

Mannen ble da varetektsfengslet for fire nye uker, noe forsvarer Staff sier seg uenig i.

- Fengslingsbegjæringen er begrunnet med at allmennhetens rettsfølelse skulle bli krenket ved en løslatelse. Jeg ser at de pårørende ville føle seg støtt, men loven skal ikke forstås så snevert, sier Staff til Budstikka.

Han besvarte ikke Dagbladets henvendelser i går.