Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pappas snille pike

Mary Cheney er den første datter av en amerikansk visepresident som er åpent lesbisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I den uendelige serien om første kvinne som bryter barrierer, er Mary Cheney, visepresident Dick Cheneys datter, den første kvinne som er åpent homofil som er datter av en amerikansk visepresident.

SNILLE Mary forsvarer faren og det republikanske partiet i tykt og tynt. Min far vet hva som er rett og hva som er det beste for landet, sier Mary Cheney i fjernsynsintervjuer. Den tidligere leder for visepresidentens valgkampanje har gitt ut ei bok: «Now It\'s My Turn: A Daughters Chronicle of Political Life.» Nå er det min tur, kort oversatt.Ï 37 år har Mary Cheney vært den snille datteren til den nåværende visepresidenten. Han er ikke den råbarkede tøffingen som du tror, men en snill og vennlig mann som snart skal bli bestefar, skriver Mary.

ALLEREDE som tenåring fortalte Mary foreldrene at hun foretrakk det samme kjønn. Det skjedde den dagen hun hadde brutt med en kvinnelig kjæreste og kjørte på rødt lys i fortvilelse.Du er min datter og jeg er glad i deg uansett, sa far Dick Cheney.

MANGE ÅR seinere fikk Mary Cheney et større problem da George W. Bush ville så langt som å endre grunnloven for å forby ekteskap mellom mennesker av samme kjønn. Mary spurte far Cheney og fikk kontant svar. Samme hvor sterkt jeg føler i denne saken, lever vi ikke i et samfunn hvor du kan avgi stemme på en enkelt sak, sa Mary Cheney og fortsatte som kampanjeleder for visepresidenten. Faren hadde overbevist henne om at Bush var best på nasjonal sikkerhet.

DET ER nå seks år siden faren min først ble nominert, siden har alle fra ytterste høyre til ytterste venstre benyttet anledningen til å mene noe om meg og mitt privatliv, skriver Mary Cheney i boka. Hun roser presidenten for at han gjennom faren fortalte at han ville forstå om hun offentlig gikk ut med sitt syn på saken. Mary Cheney tror det republikanske partiet tjente på sin motstand mot homofile ekteskap, at det hjalp dem til å vinne valget i 2004. Tidene forandrer seg. Det republikanske partiet trenger en oppvåkning på dette temaet, mener Mary Cheney.

DEMOKRATENE var ikke noe bedre. Ms Cheney er ikke nådig mot John Kerrys makker, John Edvards. Han brakte temaet på bane i en debatt med faren hennes under valgkampen. Både moren min og søsteren min var enige om at han var slibrig. På en finurlig måte fortalte også John Kerry i en TV-debatt at Dick Cheney datter var lesbisk. Mary Cheney røper ingen store familiehemmeligheter i boka. Vi dro på politiske møter som andre familier dro til Disney, forteller hun, og sier at hun trodde faren spøkte da han fortalte at Bush ønsket ham som visepresident. Mary Cheney tror at farens politiske dager er over etter valget i 2008. Men hun har døra på gløtt. Da er det kanskje Marys tur.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling