Pappas tid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sju av ti spurte vil dele fødselspermisjonen slik at mor og far får reservert en tredjedel hver, viser en undersøkelse Respons har utført. Flertallet vil endre dagens fødselspermisjonsordning og lovfeste mors rett til fire måneder permisjon og fars rett til det samme. Den siste tredjedelen velger foreldrene selv hvordan de deler. Aps familiepolitiker Gunn Karin Gjul mener dagens ordning hindrer likestilling i norske familier. I februar skal regjeringens Likelønnskommisjon ta stillingen til tredelingsforslaget.

På hjemmefronten er mye som før, mødrene tar ut størsteparten av fødselspermisjonen. Foreldrenes valg handler ofte om økonomi. At dagens fedre skal ha selvstendig opptjente rettigheter til permisjon, er en selvfølge. Øremerket permisjon vil gi far mulighet og motivasjon til å være hoved-omsorgsperson for barna sine i en periode. Vi minner likevel Gjul om at fødselspermisjon ikke er opprettet som et likestillingsredskap, men for barnets skyld. Det er bra for barn at menn er mer hjemme det første året. Kommer far tidlig på banen, øker også likestillingen i familien på sikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer