Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pappfigurer av lynsjede funnet hengende i trær

Med påskriften «Jeg får ikke puste».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pappfigurer av lynsjede svarte mennesker i full størrelse ble lørdag oppdaget hengende i tau på campusen til California-universitetet i Berkeley.

Oppdagelsen ble gjort samtidig som titusener av mennesker demonstrerte mot politibrutalitet mot svarte i Washington, New York, Boston og en rekke andre amerikanske byer

Politiet ble tilkalt etter at to av figurene ble oppdaget kort før en demonstrasjon fra Berkeley til Oakland midt på dagen lørdag. Senere ble det oppdaget enda en figur.

LES OGSÅ: Devonte (12) var redd for politiet. Så begynte han å snakke med politimannen Bret.

To av figurene, en svart mann og en svart kvinne, kunne sees på Twitter med ordene «Jeg får ikke puste» malt over brystet, de samme ordene Eric Garner sa da han ble taklet av politiet i New York, og som er blitt et kamprop for demonstrantene.

Kvinnefiguren hadde navnet Laura Nelson malt på seg, en kvinne som ble lynsjet i Oklahoma i 1911.

- Det er uklart for oss om dette var rasistisk motivert, eller om det var et ledd i protestene mot politivold over hele landet, sier talskvinne Claire Holmes ved universitetet. Uansett er det støtende, og universitetet vil etterforske, la hun til.

De store demonstrasjonene mot politidrap på svarte i Missouri, New York, Cleveland og andre steder i Washington, New York og Boston gikk fredelig for seg, med titusener av deltakere.

Påtalemyndighetens beslutning om ikke å ta ut siktelser mot politimennene som var involvert i dødsfallene til Michael Brown i St. Louis og Eric Garner i New York har satt politiets behandling av svarte i det nasjonale søkelyset.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media