Par forsvant sporløst på ferie. Nå har mysteriet tatt en dyster vending

Paret tok fatt på hjemreisen i morgentimene 27. mars. Siden fikk ingen tak i dem.

LETEAKSJON: Myndighetene leter etter parets leiebil langs veien mot flyplassen der de skulle reise fra. Foto: Reuters / NTB Scanpix
LETEAKSJON: Myndighetene leter etter parets leiebil langs veien mot flyplassen der de skulle reise fra. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ferien til Den dominikanske republikk skulle bli et avslappende avbrekk fra hverdagen for paret Orlando Moore og Portia Ravenelle. Det så det også ut til å være, på bildene de delte via sosiale medier.

De red på hester, reiste til fossefall omgitt av frodige fjellsider og fikk seg et vennepar fra Canada, som de tilbrakte mye av tiden med.

Men da paret vinket farvel til sine nye venner og satt seg i leiebilen for å kjøre til flyplassen på reisen hjem til New York, ble det stille. De gikk aldri om bord på flyet, og telefonene deres var uten signal.

Omfattende leteaksjon

Da de ikke fikk kontakt med noen av dem, fikk venner og familie full panikk. Moores søster, Lashay Turner, forteller NBC at hun kontaktet både den amerikanske ambassaden og politiet 29. mars, to dager etter at de skulle landet hjemme.

- Jeg er redd. Jeg vet ikke hva som skjer. Vi vil bare at han skal komme hjem trygg og i live, sier hun.

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon etter det savnede paret, men i to uker gikk de helt uten et eneste spor av hva som kunne ha skjedd.

FERIE: Orlando Moore koste seg på hesteryggen på siste dag av ferien. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FERIE: Orlando Moore koste seg på hesteryggen på siste dag av ferien. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag kom endelig dominikanske myndigheter ut med en teori om den mystiske forsvinningen i en pressemelding. Det skal ha blitt funnet en bevisstløs kvinne langs veien til flyplassen 27. mars, som passer med beskrivelsen av Ravenelle.

Kvinnen hadde ikke papirer på seg, men ble brakt til sykehuset der hun døde en drøy uke seinere.

Liket av en mann som passer med beskrivelsen av Moore ble funnet 31. mars, med kraftige skader. På den ene armen hadde han en tatovert «Milan», som er datterens navn.

Fiskere som har blitt avhørt har fortalt at de hørte en lyd fra veien i morgentimene den 27. mars. De hadde også sett en bil på havbunnen.

Politiets teori er at de har vært involvert i en ulykke, og at bilen har føket ut i havet. På grunn av røff sjø har politiets dykkere ikke lyktes i å lokalisere bilen.

- Alle er knust

Torsdag ettermiddag bekrefter politiet at de omkomne er Orlando Moore og Portia Ravenelle.

Familievenn Francesca Figueroa sier til CNN at familie og venner er sønderknust.

- Hans datter er knust, alle er knust. Meg, min ektemann, borgermesteren - alle er knust, sier hun.

Resultatene av obduksjonene ventes neste uke. I mellomtiden gjør politiet undersøkelser av området der de tror ulykken skal ha funnet sted. Det er ingen indikasjon på at bilen har truffet et annet kjøretøy i de fatale sekundene den tidlige marsmorgenen, opplyser Frank Félix Durán Mejia i det dominikanske politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer