Par funnet døde på stranda

Politiet på øya Falster sør for København slo i går full drapsalarm etter at liket av en 42 år gammel kvinne med norske identitetspapirer ble funnet bundet sammen med en død danske på ei strand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk politi er rutinemessig koblet inn i saken for å bidra med bakgrunnsinformasjoner.

Dagbladet får opplyst at ingen med den oppgitte identiteten er meldt savnet av politiet her i landet.

Funnet av rytter

En ung kvinne på ridetur i det idylliske strandområdet Havnsø Vig på Nord-Falster fikk seg en ubehagelig overraskelse da hun mandag kveld oppdaget de to døde menneskene som lå med ansiktene ned i sivet.

Den danske mannen var langhåret, med helskjegg og klær som kan tyde på at han tilhører miljøet omkring en av de store mc-bandene.

Av identifikasjonspapirer som ble funnet i den døde kvinnens klær, framgår det at hun var 42 år gammel og norsk. Legitimasjonsbevisene hennes skal ha gitt inntrykk av at hun fremdeles hadde fast adresse i Norge.

Seks uker i sjøen

Området omkring vika der likene ble funnet er hermetisk lukket av etterforskerne. Likene ble i går sendt til obduksjon i København.

Politiet går ut fra at de to hadde ligget seks uker i sjøen, før de for om lag to uker siden ble skylt i land.

- Det blir nok nødvendig å bruke tannavtrykkene for å kunne slå fast identiteten med 100 prosent sikkerhet, sier Søren Nielsen, vakthavende hos politiet på Lolland-Falster.

- Vi står egentlig på bar bakke. Ingen norske kvinner som passer til beskrivelsen av den døde, er meldt savnet, sier kriminalkommissær Karl Erik Agerbo til den danske avisa B.T. Han opplyser at politiet foreløpig velger gå ut fra at det handler om et dobbelt selvmord.

Hvis denne teorien skulle vise seg å være riktig, må det være snakk om en nærmest rituell måte å begå dobbeltselvmord på.

De to døde menneskene var bundet sammen med reip omkring halsen og beina.

Hoppet fra bru?

Stedet der likene ble funnet ligger mellom Storstrømbrua og de karakteristiske Farøbruene, som alle nordmenn på vei i bil eller tog sørover mot kontinentet er nødt til å kjøre over.

Politiets teorier må nødvendigvis gå ut på at de to har bundet seg fast til hverandre og hoppet i sjøen fra en av de tre høye bruene, eller at de har gått i vannet fra en båt i farvannet mellom Syd-Sjælland og øyene - eller på Lillebælt.

Når resultatet av obduksjonene blir klare i dag eller i nærmeste framtid, vil etterforskerne vite mer om de to dødes bakgrunn og om den direkte årsaken til at de mistet livet.