Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Par gikk seg vill på fjellet fredag - funnet lørdag morgen

Var ute hele natta. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld ble det satt i gang en leteaksjon etter at to nederlendere gikk seg vill på en fjelltur nord for Dølemo i Åmli kommune i Aust-Agder.

Gikk seg vill

Mannen og kvinnen ringte selv til politiet og fortalte at de hadde gått for langt innover i fjellet, og at de ikke ante hvor de var.

De to nederlenderne opplyste til politiet at de hadde blitt overrasket av snø, frøs og manglet godt turutstyr. Politiet sporet paret, og fant ut hvilket område de befant seg i.

Funnet lørdag morgen

Røde Kors og Norsk folkehjelp ble satt inn i søket fredag kveld. Politiet har hatt kontakt med paret gjennom hele natten, men de to kom først til rette lørdag morgen.

- Vi har hatt telefonkontakt gjennom natta, men de to ble først funnet klokka 08.20. Det går bra med dem, sier operasjonsleder John Repstad hos politiet i Agder til Dagbladet lørdag morgen.

De to nederlenderne ble funnet på en av Turistforeningens merkede turløyper i området ved Skarvassbu.

- De passerte ei hytte i natt, men så den ikke i mørket. Nå får de hjelp av Norsk folkehjelp, etter å ha vært ute hele natta, sier operasjonslederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!