Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Par i penger

Han gir råd til småsparere, hun til Kjell Inge Røkke. Carsten O. (51) og Kaci Kullmann Five (49) er par i penger - med en samlet formue på rundt 25 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det meste av pengene står i banken, forteller Carsten uten blygsel.

Dette kommer altså fra mannen som tjener til det daglige brød - og vel så det - som redaktør av Dine Penger. Et blad skapt for å fortelle deg hvordan du bør tjene, spare og bruke penger.

Bankinnskudd er trygt, men vi kan jammen ikke erindre at Five har gått aktivt ut og anbefalt denne spareformen i det siste.

- Så hvorfor i all verden har du pengene i banken?

- Fordi jeg har store skatteforpliktelser. Pengene skal få stå på konto til det er betalt. Så skal jeg investere slik at det skapes nye arbeidsplasser og bedrifter, altså i aksjer og aksjefond. Etter hvert går jeg nok litt tyngre inn i eiendom også, avslører Five.

Allerede i dag er noe av formuen plassert i aksjer. Dessuten er boligen i Lille Toppenhaug i Bærums Verk verdt noen kroner.

Solgte Dine Penger

Kontantformuen til Carsten O. Five skyldes at han og partner Christian Vennerød på tampen av 1996 solgte suksessbladet Dine Penger til mediekonsernet Schibsted. I fjor fikk gründerne siste avdrag på salgssummen, som totalt var på nesten 100 millioner.

Five og Vennerød satt igjen med drøyt 90 millioner kroner, resten gikk til ansatte med aksjer i bedriften.

Lønn av Røkke

Carstens kone, Kaci Kullmann Five, får lønningsposen sin av multimilliardær Kjell Inge Røkke.

Den tidligere statsråden og Høyre-lederen er i dag konserndirektør i Aker RGI, og hever milliongasje. Kaci er Røkkes kanskje fremste lobbyist, i tillegg til at hun arbeider med helse-, miljø- og sikkerhetsspørsmål i konsernet.

Ifølge de offisielle skattelistene tjente faktisk Kaci noe mer som seniorrådgiver i konsulentfirmaet European Public Policy Advisors enn hun har gjort etter at hun meldte overgang til Røkke: 1,55 millioner i 1998 mot 1,15 millioner året etter. Formuen har imidlertid steget et par hundre tusen til drøye 1,3 millioner.

Og det er mer penger i familien. Kacis lillebror, Gunnar Kullmann (46), hadde i fjor en inntekt inkludert aksjeutbytte på 33 millioner kroner. Formuen til legen ved Røde Kors-klinikken landet på drøye 36 millioner kroner - mer enn storesøster Kaci og Carsten har til sammen.

<B>PENGER I BANKEN:</B> Carsten O. og Kaci Kullman Five er begge gode for millioner.