GIR ULIKE FORKLARINGER: Den mistenkte mannen (31) og den mistenkte kvinnen (30) har ifølge svenske medier gitt politiet svært ulike forklaringer om hva som skjedde den natta lille Yara (8) døde. Foto: Patric Söderström / TT / Scanpix
GIR ULIKE FORKLARINGER: Den mistenkte mannen (31) og den mistenkte kvinnen (30) har ifølge svenske medier gitt politiet svært ulike forklaringer om hva som skjedde den natta lille Yara (8) døde. Foto: Patric Söderström / TT / ScanpixVis mer

Par mistenkt for drap på jente (8). Har motstridende forklaringer

Håper på svar fra obduksjon i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lille Yara (8) ble seint tirsdag kveld forrige uke funnet død i en leilighet i Karlskrona i Sverige. To personer - en 31 år gammel mann og en 30 år gammel kvinne ble pågrepet på stedet, mistenkt for drap på 8-åringen.

Ifølge politiet er de slektninger av jenta, men ikke hennes biologiske foreldre.

Den svenske avisa Expressen har vært i Tel Aviv og snakket med Yaras foreldre, som reagerer kraftig på at sosialtjenesten ikke slo alarm da politiet varslet dem med en bekymringsmelding om forholdene jenta levde under.

- Motstidende forklaringer Ifølge Kvällsposten har de to mistenkte gitt politiet svært ulike forklaringer etter pågripelsen, særlig i de aller første avhørene.

- Jeg vet bare at min klient har fortalt om hendelsene den dagen jenta døde. Jeg vet ikke hvilke opplysninger den mistenkte kvinnen har kommet med, sier den 31 år gamle mistenkte mannens advokat, Christer Holmqvist til avisa.

Kvinnens advokat, Paula Eninge, har tidigare gitt beskjed om at hun ikke uttaler seg i saken, etter ønske fra sin klient.

Ifølge avisa Sydöstran har kvinnen og mannen gitt ulike forklaringer både på hva som skjedde den kvelden Yara døde, hva som kan ha skjedd, samt hvor de tilbragte kvelden.

Obduseres Avisa skriver videre at den lille jenta skal obduseres i dag, og at denne obduksjonen muligens kan resultere i en foreløpig dødsårsak allerede i ettermiddag.

Den 18. april i år anmeldte en nabo paret som er siktet i saken. Poliet oppsøkte dem, og varslet videre sosialtjenesten. Men ifølge Sydöstran ble denne bekymringsmeldinga sendt som en faks til Karlskronas ubemannede sosialkontor.

Saken ble ikke fulgt opp, og drøye to uker seinere, natt til 1. mai ble den lille jenta funnet død.

FUNNET MED STORE SKADER: Den lille jenta ble funnet med omfattende skader i leiligheten i Karlskrona. Hun døde av skadene. Flere hadde slått alarm om at de trodde jenta ikke hadde det så bra hos paret som nå er siktet for drap. Foto: Anna Sunesson / TT / Kod 10500 / NTB Scanpix
FUNNET MED STORE SKADER: Den lille jenta ble funnet med omfattende skader i leiligheten i Karlskrona. Hun døde av skadene. Flere hadde slått alarm om at de trodde jenta ikke hadde det så bra hos paret som nå er siktet for drap. Foto: Anna Sunesson / TT / Kod 10500 / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge avisa konkluderte politiet med at jenta verken hadde ytterklær eller sko, og at hun hadde flere blåmerker. Tittel på bekymringsmeldinga var ifølge Sydöstan «Info om eventuell misforhold i hjemmet».

- Har ikke gjort det Da det mistenkte paret på søndag møtte i retten i Kristianstad tingrett i Sverige, nektet de begge straffskyld.

Da kvinnen, via sin tolk, fikk høre anklagene mot henne, gråt hun høytlytt, skriver Expressen.

- Jeg har ikke gjort det, sa hun gjentatte ganger.

En time seinere var det mannens tur. Han hadde på seg en grå t-skjorte, mørke bukser og tøffler, og dekket til hodet sitt med en svart jakke. Også han nektet straffskyld.

LETTE ETTER FORELDRENE: Politiet forsøkte i to dager å få tak i jentas foreldre uten hell. Jentas pappa sier til Aftonbladet at han fikk vite at datteren var død via Facebook. 
Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix
LETTE ETTER FORELDRENE: Politiet forsøkte i to dager å få tak i jentas foreldre uten hell. Jentas pappa sier til Aftonbladet at han fikk vite at datteren var død via Facebook. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix Vis mer