SOS: Et par fikk trøbbel med båten, og la til på en øde øy. Redningsmannskaper lette etter dem i flere dager, uten resultat. Men etter at de to skrev SOS i sanda, ble paret observert av et amerikansk marinefly. Foto: US Navy / EPA / NTB Scanpix
SOS: Et par fikk trøbbel med båten, og la til på en øde øy. Redningsmannskaper lette etter dem i flere dager, uten resultat. Men etter at de to skrev SOS i sanda, ble paret observert av et amerikansk marinefly. Foto: US Navy / EPA / NTB ScanpixVis mer

Par reddet fra øde øy etter at de skrev «SOS» i sanden

Ble observert av amerikansk patruljefly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et par som var på seiltur fikk trøbbel med båten, og la til på ei avsidesliggende og øde øy. En redningsaksjon ble satt i gang da de to ikke kom fram til en øy i Mikronesia, nord-øst for Papua Ny-Guinea som varslet, skriver SkyNews.

Det var et amerikansk marinefly som observerte at noen hadde skrevet «SOS» i sanden. Mannskapet ga så kystvakten plasseringen til paret.

Paret dro fra Weno-øya i Mikronesia den 17. august og skulle ankomme Tamtam-øya dagen etter. Men de dukket aldri opp.

19. august fikk kystvakta vite at paret og deres 18-fot båt var savnet. I de påfølgende dagene pågikk søk i farvannet, uten resultat.

Paret er nå i sikkerhet.