Par siktes for drap på sin ti uker gamle baby

Foreldrene varetektsfengsles i to uker med brev- og besøkskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Paret som er siktet for å ha drept sin ti uker gamle baby framstilles for varetektsfengsling nå, bak lukkede dører. Foreldrene er 29 og 30 år gamle.

- Det var den endelige obduksjonsrapporten som gjorde at det ble innledet drapsetterforskning, sier politiadvokat Kari Kirkhorn.

Oslo-kvinnen og mannen er nå varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

- Fortvilet mor Verken mor eller far erkjenner straffeskyld for dødsfallet.

- Moren er veldig fortvilet, og er sterkt preget av saken og utvidelsen av siktelsen, sier hennes advokat Bjørn Rudjord.

Han vil ikke si noe om hvilke typer skader babyen hadde. Ei heller om samboerparet har motstridende syn på hva som har skjedd. Begge foreldrene er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Flere skader Politiadvokat Kirkhorn forteller at babyen er påført flere skader.

- Han ble påført flere skader ved flere anledninger, sier Kirkhorn.

Hun vil ikke utdype hva slags skader babyen er påført. Ei heller hvordan de ble påført og ved hvor mange anledninger.

Politiet mener åstedet er parets bolig i Oslo.

Det er avhørt en rekke vitner, men det gjenstår endel arbeid i saken, ifølge politiadvokaten.

- Det er snakk om en ti uker gammel baby, og det mange som har vært innom dem, sier Kirkhorn


Kom sjøl med baby Det var like før jul at foreldreparet kom til Akershus universitetssykehus (Ahus) med sin alvorlig skadde guttebaby på to måneder.
Skaden var så alvorlig at Ahus sendte gutten videre til eksperter på Rikshospitalet.

- De siktede er et norsk foreldrepar i 20-30 åra. Siktelsen ble tatt ut før gutten døde, og den videre etterforskningen vil avgjøre om den blir endret, sa avsnittsleder Kjetil Moen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Der døde han tre dager seinere.

Foreldrene ble pågrepet av politiet og avhørt allerede onsdag 17. desember etter at Ahus sendte en bekymringsmelding til politiet i foreldrenes hjemkommune Oslo. Det var samme dag som de kom til Ahus for å få akutthjelp til sønnen.

Har forklart seg Foreldrenes forklaring rundt hva som hadde skjedd var ikke helt i samsvar med skadene babyen hadde. Derfor ble de to foreldrene avhørt på nytt etter at gutten døde på Rikshospitalet lørdag 20. desember.

- Deres forklaringer i avhør om hva som har skjedd, samsvarer ikke uten videre med barnets alvorlige skadetilstand da gutten ble tatt i mot på sykehuset. Nå avventer politiet den endelig obduksjonsrapporten før vi kommer videre med etterforskningen, sa avsnittsleder Kjetil Moen til Dagbladet i januar.

Av hensyn til etterforskningen ville han ikke opplyse om konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten, og heller ikke svare på direkte spørsmål fra Dagbladet om dødsfallet kan ha sammenheng med såkalt «shaken baby» eller risting av babyen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer