Par siktet for drapsforsøk på nordmann i Danmark

48-åring livstruende skadd.

NORSK FERIEFAVORITT: Feriebyen Løkken på veskysten av Danmark er et yndet reisemål for norske familier. Men gjentatte ganger er det helt andre overskrifter som overskygger sol og strandliv.  Arkivfoto: Odd Roar Lange / Dagbladet
NORSK FERIEFAVORITT: Feriebyen Løkken på veskysten av Danmark er et yndet reisemål for norske familier. Men gjentatte ganger er det helt andre overskrifter som overskygger sol og strandliv. Arkivfoto: Odd Roar Lange / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen er livstruende skadd etter at han skal ha blitt påkjørt av et dansk par i byen Løkken på vestkysten av Jylland lørdag kveld.

Bosatt i byen Paret, en 27 år gammel mann og en 23 år gammel kvinne fra Århus-området, er siktet for drapsforsøk og grov vold og fremstilles for varetektsfengsling i Retten i Hjørring mandag morgen.

Nordmannen har livstruende hodeskader og ble natt til søndag funnet bevisstløs i gaten utenfor Diskotek Pakhuset i Løkken. Mannen er bosatt i byen.

Flere voldsepisoder Påkjørselen har en forhistorie. Det begynte med at en ung mann lånte bort mobiltelefonen sin til 23-åringen inne på diskoteket. Da han ville ha den tilbake, fikk han i stedet et slag i ansiktet.

Deretter gikk 27-åringen løs på en dørvakt og knuste en flaske og kastet en 11 kilos gassflaske i hodet på ham.

- Nordmannen kjente trolig dørvakten fordi han var stamgjest i Pakhuset. Det var nok derfor han stilte seg opp på gaten da de stakk fra stedet i et forsøk på å stanse dem. Så har de bare kjørt ham rett ned. Vi har siktet dem for drapsforsøk fordi vi mener det er snakk om en bevisst påkjørsel, sier vaktsjef Poul Badsberg i Nord-Jylland politidistrikt til NTB.

Pågrepet på motorveien Politiet klarte å pågripe de to på motorveien ved Hobro, cirka 5 mil sør for Ålborg, klokka 8.29 søndag morgen i en bil med nummerskilt som var stjålet.

- Den unge mannen som fikk frastjålet mobiltelefonen, så bilen de kjørte. Derfor hadde vi en anelse om hvilken bil det kunne være og klarte å stoppe den på motorveien, sier Badsberg.

Bilen er tatt inn til tekniske undersøkelser i Ålborg.

- Vi har en kraftig mistanke om at det er denne bilen og mannen vi har anholdt som har kjørt den som også kjørte på nordmannen. Det er ingen som var vitne til påkjørselen, men vi har en sterk formodning om at vi har tatt de rette personene, sier vaktsjefen.

Begge de pågrepne er kjent av politiet fra før. De var tilfeldig på ferie i Løkken og kjente ikke nordmannen fra før.

(NTB)