Par tiltalt for overgrep mot egne spedbarn

En av norgeshistoriens groveste saker opp for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Drammen tingrett får høre om svært alvorlige seksuelle overgrep mot unge jenter og bare noen måneder gamle barn når en av norgeshistoriens groveste overgrepssaker starter mandag.

Fem personer, tre menn og to kvinner, er tiltalt i saken. Påtalemyndigheten ber om forvaring for de tre mennene som er tiltalt. Alle tre har ifølge Drammens Tidende erkjent straffskyld.

- Dette er en spesiell og grov sak, som kan komme til å vekke sterke reaksjoner, sier statsadvokat Kristin Røhne til avisen.

En 32 år gammel mann fra Drammen og en 23 år gammel kvinne fra Kongsberg er blant de tiltalte. De skal ha utsatt sine egne spedbarn for grove overgrep. Kvinnens advokat vil ikke kommentere hvordan hun stiller seg til de alvorlige anklagene.

Også en 27-åring fra Oslo og en mann på 34 år fra Romerike er siktet for seksuelle overgrep.

Mannen er tiltalt for via internett å ha forgrepet seg på 70 unge jenter. 

Det var funn i forbindelse med at 34-åringen ble siktet for seksuelle overgrep i 2013, som førte til opprullingen av saken. På én av mannens harddisker fant politiet en 30 sekunder lang video som viste et overgrep mot en da to måneder gammel gutt, ifølge Drammens tidende. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.