Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paraden avlyst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det blir ingen parade av stridsvogner på Karl Johans gate i Oslo ved markeringen av 700-årsjubileet for Akershus slott. Mot det konservative flertallets votum i bystyret har forsvarsministeren grepet inn og sagt at det passer dårlig med en slik parade når Norge er i krig. Nå kan man si at det nettopp er når man er i krig man skal vise fram sin styrke. Det pleier å bygge opp under patriotismen. Et langt bedre argument er at slike parader er fremmed for et sivilt folkeferd som det norske. Men det er ikke så farlig med begrunnelsen, når resultatet blir riktig.
  • Vi må være glade for at Forsvaret ledes av en statsråd som forstår hva slags følelser en slik parade ville vekke, og som ikke ser noe poeng i å lage et militært opptog som splitter befolkningen etter politiske linjer. At Oslo bys ordfører fortsetter å klage over at festen dermed blir ødelagt, er derimot underlig. Forsvaret er da ikke så fantasiløst at det ikke finner andre måter å feire en middelalderborg på.