Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paradis ble helvete

Hele familien reiste ut fra paradis-øya for å dykke. Det reddet trolig livet deres. Da de dukket opp igjen etter 22 minutter under vann, var paradiset blitt helvete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi snublet i lik. Alt var rasert. At vi var ute og dykket, reddet trolig livene våre.

Det forteller tobarnsmoren Susanne Klafstad (49) til Dagbladet.no.

Sammen med mannen Sverre Thoresen og døtrene Adine (22) og Marie (17) opplevde de det ubegripelige natt til søndag norsk tid. De var midt i dramaet, men slapp unna uten fysiske skader.

Alle fire hadde reist ut for å dykke like utenfor idylliske Phi Phi Island søndag morgen lokal tid. Klokken 0958 gikk familien i vannet. Under dykkingen kjente de at strømmen i vannet ble unromalt sterk. Klokken 10 ble de tvunget til overflaten.

- Vi måtte avbryte dykket på grunn av den kraftige strømmen. Da vi kom opp var mannskapet i båten hysterisk etter å få oss om bord. En annen båt i nærheten hadde nemlig gått rundt, forteller Klafstad.

Om bord i båten merket de ikke noe som helst til monsterbølgen.

- Vannet var faktisk blikk stille. Det var helt merkelig. Men enkelte steder var det som om vannet kokte, sier Klafstad.

Da båten nærmet seg land, nektet lokalt politi å la den legge til land. Fra båten kunne den norske familien se hvordan den bølgen hadde herjet med den vanligvis så nydelige øya.

- Da vi kom i land på kvelden, snublet vi i lik. Stranden var som en krigssone. At våre to døtre ble med oss ut for å dykke i stedet for å sole seg på stranden, er vi veldig glade for i dag, sier Klafstad stille.

Mandagen har den norske familien brukt på å hjelpe til med å pleie ofre for katastrofen. I morgen reiser familien til Phuket.

- Det er ingen hjelp å få. Vi prøver å få tak i UD og ambassaden, men vi får ikke kontakt. Nå prøver vi bare å komme oss hjem så fort som mulig, forteller 49-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media