Paradise-Thea forsøkt lurt av «Stetoskopmannen»

Mannen (25) som er dømt for beføling av over 20 unge jenter i Danmark har flyttet til Lillestrøm.

FORSØKT LOKKET AV «STETOSKOPMANNEN»: Thea Bråten Christensen (25), kjent fra «Paradise Hotel» på TV3 i 2010, ble forsøkt lokket til «helseundersøkelse» hos en danske (25) som tidligere er dømt for å ha befølt over 20 unge jenter i Danmark. Foto: Anita Arntzen/Privat
FORSØKT LOKKET AV «STETOSKOPMANNEN»: Thea Bråten Christensen (25), kjent fra «Paradise Hotel» på TV3 i 2010, ble forsøkt lokket til «helseundersøkelse» hos en danske (25) som tidligere er dømt for å ha befølt over 20 unge jenter i Danmark. Foto: Anita Arntzen/PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå slår tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Thea Bråten Christensen (25) alarm om den pågående dansken.

Den unge tobarnsmora går nå ut på bloggen sin med en «advarsel til alle jenter i Lillestrøm-området» etter at den 25 år gamle dansken skal ha forsøkt å få henne til leiligheten sin hvor han ville utføre en «helseundersøkelse» på henne.

- Han ønsket at jeg skulle være modell i en kampanje for jenter med astma. Jeg skulle ta av meg blusen og holde meg på brystet. Han skulle lytte på meg. Jeg skulle få 6000 kroner per bilde. Men den pågående framgangsmåten hans gjorde meg mistenksom, sier Thea Bråten Christensen til Romerikes Blad.

Da Dagbladet snakket med dansken, som er dømt for beføling av over 20 unge jenter i Danmark, 19. september i år, hevdet «Stetoskopmannen» hardnakket at han ikke kommer til å begå kriminalitet i Norge.

- Ekkelt - Jeg nekter ikke for at jeg gjorde dumme ting i Danmark, men jeg har sonet min straff og også vært til behandling hos psykiater, uttalte 25-åringen.

Dagbladet møtte ham utenfor leiligheten i Lillestrøm for en drøy måned siden. Da hadde angivelig flere unge jenter i området allerede mottatt slibrige tekstmeldinger fra ham.

Nå frykter Christensen at unge jenter i området skal bite på mannens ivrige framstøt.

- Jeg har fått enormt mange henvendelser fra jenter i området som også har vært i kontakt med ham etter advarselen jeg la ut på bloggen min. Jeg håper inderlig at ingen lar seg lure. Han har jo befølt nær 30 jenter i Danmark, sier den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren til Dagbladet. Christensen sier hun har videresendt all epostkontakt hun har hatt med «Stetoskopmannen» til politiet.

- Det var ekkelt at han sa det var en kampanje for astma. Jeg har jo astma selv. Dessuten sendte han meg tekstmelding med spørsmål om jeg hadde vært på Sats, rett etter at jeg var ferdig med å trene der. Det var veldig ekkelt, sier Christensen.

Kontakter politiet I helga hadde politiet en samtale med «Stetoskopmannen», uten å finne noe som er i strid med loven. Leder for etterforskningsseksjonen ved Lillestrøm politistasjon, politioverbetjent Jon Inge Bråten sier politiet er helt avhengige av at jentene anmelder sakene.

- Mottar vi anmeldelser, kan vi ta affære ut fra de anmeldte forholdene, sier han til Romerikes Blad.

Ifølge Bråten har politiet den siste tida blitt kontaktet av flere personer som har hatt kontakt med 25-åringen.

«Stetoskopmannen» har en historikk hvor han har gitt seg ut for å ha forskjellige yrker og lurt jenter til å møte til en helseundersøkelse - hvorpå han har befølt dem og undersøkte dem med stetoskop.

Lignende påstander har dukket opp også etter domfellelsen i august i fjor, både i Danmark og i andre land.

- Hacket Overfor Thea Bråten Christensen utga mannen seg for å være en lege som driver en helsekampanje. Tidligere skal 25-åringen ha utgitt seg for å være sjef for energidrikkselskapet Monster i Skandinavia.

Jenter har lagt fram tekstmeldinger der de angivelig er blitt lovet god lønn og interessante arbeidsoppgaver - mot at han får møte dem til en «helseundersøkelse». Monster har gjort det klart at han aldri har jobbet for dem.

Dagbladet har gjort flere forsøk på å nå 25-åringen, uten å lykkes.

Da avisa møtte ham i september, svarte han slik da han ble konfrontert med utsagn fra jenter han skal ha forsøkt seg på:

- Jeg er blitt hacket, noen har installert en form for spionprogramvare på datamaskinen min. I tillegg er det folk i Danmark som gir seg ut for å være meg. Jeg er også blitt presset for penger, uttalte 25-åringen.

«Stetoskopmannen» hevdet videre at en IT-kriminalitetsdelegasjon fra EU etterforsker saken hans, og at jenter som har fått meldinger ikke skal svare på disse fordi det pågår en etterforskning.
 
Dårlig samvittighet 25-åringen ga uttrykk for dårlig samvittighet med tanke på sine ofre i Danmark.

- Jeg har det ikke godt når jeg tenker på det. Jeg har heldigvis fått kontakt og dialog igjen med noen av ofrene, mens andre ikke vil ha noen kontakt med meg. Men jeg har vært til behandling og har kommet videre i livet.

Han fortalte at det er flere grunner til at han befølte jentene, blant annet at han mistet mora si og at han gikk gjennom ei vanskelig tid.

Stetoskop-bruken relaterer han til en hendelse han var utsatt for på New Zealand, uten at han ville utdype dette nærmere.

ARBEIDSVERKTØY: Mannen (25) sendte dette bildet av stetoskopet sitt og et helseskjema til en bekjent av Thea Bråten Christensen som han også prøvde å oppnå kontakt med. Foto: Privat
ARBEIDSVERKTØY: Mannen (25) sendte dette bildet av stetoskopet sitt og et helseskjema til en bekjent av Thea Bråten Christensen som han også prøvde å oppnå kontakt med. Foto: Privat Vis mer