Trump vil møte Kim:

«Paradisøya» skjuler en mørk historie. Nå kan den havne i sentrum av en eksplosiv konflikt

Mye ligger til rette for et historisk møte mellom Donald Trump og Kim Jong-un. Men hvor i all verden skal de møtes?

HVOR?: Et av de vanskeligste spørsmålene i planleggingen av møtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un, er tilsynelatende hvor de to skal møtes. En av Norges fremste Nord-Korea-eksperter trekker fram øya Jeju. Foto/video: Foto: NTB Scanpix, KCNA, Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ligger an til å bli et av de største, mest omtalte og potensielt viktigste diplomatiske møtene i moderne historie. Men sjokknyheten om at Donald Trump vil møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un innen mai i år, har etterlatt verden med flere spørsmål enn svar.

Et stort spørsmålstegn settes ved Nord-Koreas holdning til Trump-treffet. Nyheten om at Kim Jong-un skal ha invitert til samtaler med Trump kom fra sørkoreanske tjenestemenn. Tre dager seinere har Kim og det nordkoreanske regimet ennå ikke kommentert saken.

Nord-Koreas statlige medier har overhodet ikke rapportert om planene, og myndighetene i Sør-Korea har heller ikke hørt noe fra naboene i nord. Det har i det hele tatt vært svært få offisielle reaksjoner fra Pyongyang på alt det overraskende som er skjedd siden vinter-OL i Sør-Korea, ifølge NTB.

- Dette var en ensidig erklæring fra Trump. Kim Jong-un har så langt bare sendt ham en muntlig beskjed via sørkoreanske mellommenn. For Nord-Korea er dette ikke det samme som offisiell politikk, sier Koh Yu-hwan, professor ved Dongguk-universitetet i Seoul, til Bloomberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer