Paraglider-pilot jaget av illsinte kuer

Flyktet med 20 kilo på ryggen. Måtte ringe politiet for å få hjelp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var voldsomme vindforhold da Edwin Dones fra Oslo og kameratene skulle sette utfor Gaustadtoppen med paraglider i går. Så voldsomme at Edwin havnet på feil jorde. Det mislikte en kuflokk sterkt.

Hele flokken kom løpende

- Jeg passerte cirka 100 meter over kuene og landa nesten helt i enden av jordet. Jeg ringte og meldte fra til de andre at alt hadde gått greit, og fikk rapport tilbake om at de pakket sammen. Da jeg snudde meg, så jeg en flokk på 10 - 12 kuer komme løpende helt fra andre enden av jordet, forteller paraglideren til Dagbladet.no.

Dermed la han på sprang mot skogkanten, med hele det nesten 20 kilo tunge utstyret på ryggen.

Omringet

- De tok meg nesten igjen. Da jeg stod med ryggen til skogkanten, omringet de meg, sier Edwin Dones, som måtte kaste stein og skrike til dyrene for å holde dem tilbake. Hoppkameratene var langt unna, og til slutt fant han ingen annen råd enn å ringe politiet etter hjelp.

Før politiet kom, mistet imidlertid kuene interessen, og mens han holdt øye med dyra, pakket paraglideren forsiktig sammen sakene sine og stakk av gjennom skogen. Heldigivis kom han uskadd fra opplevelsen.

Politiet i Telemark bekrefter den uvanlige nødmeldingen.

HELT PÅ JORDET: Edwin Dones landet på feil jorde. Det ble skummelt. Foto: Edwin Dones
HELT PÅ JORDET: Edwin Dones landet på feil jorde. Det ble skummelt. Foto: Edwin Dones Vis mer

- Han fortalte at det tydeligvis var stoffet fra paraglideren som kuene ikke likte. Men sannsynligvis skjønte kuene at politiet var på vei siden de roet seg etterhvert, humrer operasjonsleder Geir Danielsen ved Telemark politidistrikt overfor TA.