Paragrafkrigen fortsetter i Florida

NEW YORK (Dagbladet): Mens paragrafkrigen fortsetter i Florida, lover republikanerne at de ikke vil kreve nyopptelling i Iowa slik mange fryktet. Republikanernes taktikk er nå å la Gore framstå som en dårlig taper som forlenger valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv venter Bush-leiren på svar fra en føderal domstol i Atlanta hvor kravet om full stopp i all håndtelling skal behandles. Den republikanske statssekretæren i Florida, Katherine Harris, har gitt beskjed om at hun vil erklære Floridas vinner i morgen etter at utenlandsstemmene er talt opp.

Kjemper for livet

Harris har satt strek for all håndtelling etter at resultatet fra Floridas 67 valgdistrikter viser at George W. Bush leder med 300 stemmer.

I går kjempet demokratene for livet i rettssalen for å bestride avgjørelsen til Harris om stans i fintellingen.

Palm Beach la håndopptellinga av 425000 stemmer på is mens de ventet på et klarsignal fra Floridas høyesterett om at opptellinga kunne settes i gang.

Sivil ulydighet

I Broward-distriktet, hvor blant annet Fort Lauderdale ligger, startet håndopptelling av 588000 stemmer på tross av avgjørelsen til Harris. Ingen vil stoppe opptellinga før en domstol gir klar beskjed. Selv da Browards valgstyre i går ettermiddag fikk beskjed om at de bedrev sivil ulydighet og kan regne med rettssak, fortsatte opptellinga.

Først når delstatens høyesterett gir beskjed om å stoppe all opptelling vil Broward gi seg.