Paragrafrytteren

Navn: Lasse Qvigstad Alder: 53 Yrke: Statsadvokat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den Gud ga et embete, ga han også forstand. Men det er ikke sikkert at det fulgte humoristisk sans med på kjøpet. Kanskje var det derfor assisterende aktor Tor-Aksel Busch i Norges største spionsak seilte forbi sin venn og kollega og ble en jevnt over velfungerende og fornuftig riksadvokat. Mens partneren i svart kappe står igjen som en på mange måter dårlig fortalt historie.

Bevares, det har ikke gått Lasse Qvigstad ille. Han regnes av alle for å være en drivende dyktig jurist. Han er førstestatsadvokat i Borgarting, bestyrer godt over dusinet av statsadvokater, er premissleverandør og tilrettelegger og dermed en mektig mann i norsk rettspleie. Men mange, inklusive Qvigstad selv, trodde at det var nettopp han som skulle etterfølge Georg Fr. Rieber-Mohn som øverste sjef for påtalemyndigheten.

Når det ikke gikk slik, skyldes det kanskje Qvigstads smule problemer med å slappe av på vegne av seg selv og sitt fag, å se at alle saker har flere innfallsvinkler og at ingen lovparagraf vokser inn i himmelen. Qvigstad var en av flere som ikke ble helt seg selv igjen etter Treholt-saken midt på 80-tallet. Hans engasjement i rettssaken tenderte til å gå ut over det rent profesjonelle, var omkvedet blant flere pressefolk som dekket saken. Qvigstad var ikke bare fortørnet på nasjonens vegne over spionens landssvik, regelmennesket var også krenket på vegne av Loven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer