Paranoid kaprer ga opp

En mentalt syk spanier i 40-årene skapte dramatikk over Spania i dag, da han kapret et fly med 131 mennesker om bord underveis fra Sevilla til Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapreren krevde å bli fløyet til Tel Aviv i Israel, men ble overtalt til å gi opp under mellomlanding i Valencia. Boeing 727 flyet tilhørte det spanske flyselskapet Iberia, som kapreren tok kontroll over ved å vifte med en fjernkontroll han hevdet kunne utløse en bombe om bord.

Løslot

Etter først å ha tvunget flyet ned i Valencia, for å etterfylle drivstoff før ferden videre til Israel, løslot kapreren 15 barn og tre eldre passasjerer.

Tre timer senere lot mannen, som er identifisert som Javier Gomez, seg overtale til å snakke med en psykiater. Kort tid etter overga han seg rolig til politiet.

Gomez skal være fra Sevilla, og har en lang historie av psykiske problemer og kriminelle handlinger bak seg. Han er under behandling for forfølgelsesvanvidd. Motivet for kapringen er ukjent.

Mens dramaet pågikk ble det opplyst at det var tre kaprere, uvisst av hvilken grunn.

Redusert sikkerhet

Blant passasjerene var Sevillas ordfører, Soledad Becerril. Hun fikk ringt en beroligende beskjed hjem til sitt kontor etter at kapreren ga passasjerene lov til å bruke sine mobiltelefoner.

Direktøren på flyplassen i Sevilla, Francisco Roldan, sier at sikkerhetssjekkingen på innenriksruter er redusert unntatt for transit-passasjerer. På avganger til utlandet er sikkerhetstiltakene forsterket, spesielt til Frankrike, på grunn av fotball-VM.

(NTB-Reuters-AFP