TOMT: Så tomt var det i Norwegians hovedkvarter i dag ved 15-tida, etter at Bjørn Kjos i dag stilte ultimatum og ga pilotene frist til klokka 15 med å stille til fornyede forhandlinger. Foto: Øystein Norum Monsen/Dagbladet
TOMT: Så tomt var det i Norwegians hovedkvarter i dag ved 15-tida, etter at Bjørn Kjos i dag stilte ultimatum og ga pilotene frist til klokka 15 med å stille til fornyede forhandlinger. Foto: Øystein Norum Monsen/DagbladetVis mer

Parat: - Pistol mot hodet fra Norwegian

Kjos gir styrelederen i et datterselskap «alle fullmakter» til å finne en løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fornebu/Oslo
(Dagbladet): Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier det er en klar trussel fra Norwegian når selskapet krever at de streikende skal møtes innen klokka 15 i ettermiddag.

- Dette er en klar trussel. Det føles som å få en pistol mot hodet, hvor man skal leies inn i et rom for å signere noe som de har bestemt. Dette er totalt useriøst, sier Parat-lederen i en pressemelding kl. 15.00.

Dermed er det som i morges så ut til å bli en dag for tilnærming mellom partene i stedet endt med en enda mer uforsonlig tone.

STREIK: Mange er rammet av pilotstreiken i Norwegian.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STREIK: Mange er rammet av pilotstreiken i Norwegian. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Bjørn Kjos' melding fra tidligere i ettermiddag, hvor Norwegian skriver at «nok er nok» og at pilotenes fagforening NPU/Parat har å stille til forhandlinger klokka, ser ut til å ha lukket døra fullstendig for forhandlinger.

Dagbladet er til stede hos Norwegian på Fornebu. Foreløpig vil ingen i hovedkvarteret kommentere situasjonen.
«Alle fullmakter» Det ser nå ut til å bli en uhyre spennende ettermiddag og kveld i den pågående streiken som nå snart har pågått i sju døgn.

Ikke minst følgende formulering i meldingen fra Norwegian nå i ettermiddag gir grunn til bekymring for motpartene i NPU/Parat, som har fryktet en nært forestående konkurs i datterselskapet hvor de er ansatt, Norwegian Air Norway:

«Ledelsen i Norwegian Air Norway (NAN) har fått alle fullmakter fra ledelsen i morselskapet Norwegian Air Shuttle til å få hele konsernet ut av den krisen som er skapt.»

Dermed skyves tilsynelatende ansvaret nedover i organisasjonen, til NANs styreleder Asgeir Nyseth som nå altså har fått «alle fullmakter fra Bjørn Kjos og den øvrige ledelsen»

Over 100 000 passasjerer anslås av Norwegian-ledelsen å ha blitt berørt av pilotstreiken så langt.