Paret fant raskt ut hvorfor man ikke bruker en plastpose i stedet for kondomer

Endte på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Et ungt kjærestepar ble denne uka innlagt på sykehus i Vietnam etter at de forsøkte å ha sex med en plastpose i stedet for kondomer. Det skriver den vietnamesiske avisa Tuoi Tre.

Ifølge sykehusdirektøren på det aktuelle sykehuset i Hanoi, Nguyen The Luong, skal de to har fortalt at valget falt på plastposen fordi de synes det var for flaut å kjøpe skikkelig prevensjon.

Og ikke overraskende, på grunn av den manglende elastisiteten i plastmaterialet, endte det med at begge fikk friksjons- og sårskader på underlivet.

De to fikk utskrevet antibiotika og desinfiserende sårsalver for skadene sine.

Seksualundervisning er et sensitivt tema i Vietnam, og landet har en høy forekomst av aborter.

Det antas at årsaken til dette er en blanding av at flere familier foretrekker å få guttebarn, samt at mange graviditeter er uønsket og en følge av manglende prevensjon.

Ton Van der Velden har jobbet med problemstillingen i Vietnam i en årrekke. I et intervju med The Guardian forteller han at stigmatiseringen av sex gjør det vanskelig for unge å kjøpe og diskutere prevensjon.

- I utdanningsinstitusjonene får de unge bare vite at man skal avstå fra slikt. Skolen er et offentlig sted, og det er ingen som har lyst til å diskutere sex i offentligheten, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer