Paret fikk motorstopp foran foss - måtte blåses i land av politihelikopteret

- Jeg tenkte «herregud, hva skal vi gjøre?».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den hyggelige fisketuren fikk en dramatisk vending for kjæresteparet June Kristiansen og Michael Walton fredag da motoren stoppet og fritidsbåten begynte å drive raskt i retning av Rånåsfossen.

- Jeg tenkte «herregud, hva skal vi gjøre?» sier Kristiansen til Dagbladet.

Hun forteller at de antageligvis traff en stein som ødela deler av underhuset på båten og motoren. Britiske Walton, som ikke er kjent i området, var betydelig roligere enn Kristiansen. Han visste nemlig ikke om fossen og kraftanlegget som ventet lenger nede i elva.

- Båten beveget seg veldig raskt nedover. Kjæresten min foreslo at vi skulle hoppe ut i vannet og svømme til land, men jeg nektet. Jeg vet godt hvor sterke strømmer det kan være i Glomma, sier Kristiansen.

Reddet av helikopter Kristiansen forteller at de var ganske langt oppe mot Haga da motoren stanset, men at båten beveget seg så fort nedover at han var nødt til å handle raskt.

- Jeg ringte først mamma, og spurte hva jeg skulle gjøre. Det falt meg ikke inn at politiet kunne hjelpe oss i en slik situasjon, sier hun.

Moren ba Kristiansen ringe politiet, og kjæresteparet hadde utrolig flaks - politiet var ute i helikopter over Sørumsand. På dette tidspunktet kunne de to se fossen framfor seg.

- Politiet var der innen to minutter, sier Kristiansen.

Blåst i land Da helikopteret kom fram til stedet var båten omtrent 500 meter fra fossen, og det var ikke tid til å tenke seg om to ganger. Politiet valgte å fly helikopteret lavt over båten og rett og slett «blåse den i land».

- Jeg vil ikke si at jeg fikk panikk, men jeg var veldig skjelven etterpå, sier Kristiansen.

Hun forteller at også kjæresten fikk seg en støkk da hun tok ham med til Rånåsfossen og han så hva som kunne ha skjedd etter at de hadde blitt reddet i land.

- Uff. Vi har vært utrolig heldige, sier hun.

- Neste gang vi skal på fisketur skal vi gjøre det nedenfor fossen, ikke ovenfor.

SKJELVEN: - Jeg vil ikke si at jeg fikk panikk, men jeg var veldig skjelven etterpå, sier June Kristiansen. Foto: Privat
SKJELVEN: - Jeg vil ikke si at jeg fikk panikk, men jeg var veldig skjelven etterpå, sier June Kristiansen. Foto: Privat Vis mer