VOLDTEKT: En polsk kvinne ble voldtatt og kjæresten hennes ranet og slått i svime i Italia for halvannen uke siden. Nå krever Polen at de fire mistenkte utleveres. Foto: Manuel Migliorini / ANSA via AP / NTB Scanpix
VOLDTEKT: En polsk kvinne ble voldtatt og kjæresten hennes ranet og slått i svime i Italia for halvannen uke siden. Nå krever Polen at de fire mistenkte utleveres. Foto: Manuel Migliorini / ANSA via AP / NTB ScanpixVis mer

Paret gikk kveldstur på stranda da mennene gikk til angrep, og voldtok henne foran ham

Polen krever at de fire mistenkte blir utlevert fra Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå halvannen uke siden gruppevoldtekten som rystet hele Italia.

Et polsk par på ferie gikk en kveldstur på den populære Rimini-stranda som ligger like ved San Marino nordøst i landet da fire menn overfalt dem.

Ifølge Associated Press slo de den 26 år gamle mannen i svime, og voldtok den 26 år gamle kvinnen gjentatte ganger.

Kort tid etter skal de fire ha voldtatt en peruansk kvinne ikke langt unna stranda.

Fire personer arrestert

Politiet ble varslet om overfallet av forbipasserende som fant de to turistene ille tilredt på stranda, og det ble raskt igangsatt en omfattende jakt på overfallsmennene.

Ei uke gikk uten noen pågripelser, men i helga offentliggjorde myndighetene overvåkningsbilder av de antatte gjerningsmennene.

To marokkanske brødre (15 og 17) meldte seg for politiet på lørdag, og samme dag pågrep politiet en 16 år gammel nigerianer. Alle tre skal være født i Italia.

Den siste mistenkte, en 20 år gammel asylsøker fra Kongo, ble pågrepet på Rimini stasjon og framstilt for varetektsfengsling mandag morgen.

Han er identifisert av de andre guttene, samt den peruanske kvinnen, men nekter selv for å ha vært en del av voldtekten.

Krever utlevering

Polske myndigheter startet raskt en egen etterforskning etter voldtekten, og ber nå om at de fire personene i politiets varetekt utleveres til Polen.

Dette ble bekreftet av landets visejustisminister, Patryk Jaki, i går. Han skal ifølge Associated Press ha sagt at de fire bør straffes hardt for å unngå liknende forbrytelser.

Det er foreløpig ikke klart om Italia vil si seg villig til å utlevere de fire.