- Paret lurt i drapsfelle

Ståle Helseth kjøpte blomster til kona drapsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var søndag. Det var nasjonal festdag - ungdommens dag. Svetlana og Ståle var på kafé med et vennepar. Ståle kjøpte en bukett blomster til sin kone, og det norsk- russiske paret møtte sine russiske «venner», ifølge politiet.

Studiekolleger

- Slik vi forstår det, så skjenket de hovedmistenkte de drepte på en kafé på søndag, mens de selv drakk lite, sier statsadvokatens talskvinne, Anna Kunijeva til Dagbladet.

Kunijeva sier at de hovedmistenkte var gode venner av Svetlana og Ståle Helseth. I hvert fall var Svetlana og den mistenkte kvinnen (21) gode venner, og studiekolleger på filologisk fakultet ved Universitetet i Astrakhan.

- Det var ran som var motivet. Drapet ble planlagt på forhånd, men ikke profesjonelt utført, sier Kunijeva.

Ny arrestasjon

Etter at de hadde vært på kafeen, skal den kvinnelige mistenkte ha gått sammen med Svetlana og Ståle Helseth, til deres leilighet. Da Svetlana og Ståle Helseth kom hjem, åpnet Svetlanas «venninne» døra for sin mann (27), ifølge politiet.

- Vi mener det var han som skjøt Svetlana og Ståle, sier Kunijeva.

DREPT: Hesteinteresserte Ståle Selseth fra Egersund var svært travinteressert i sin tid. Politiet tror han og kona ble lurt i en drapsfelle. Foto: Olaf Omdal/DALANE TIDENDE
DREPT: Hesteinteresserte Ståle Selseth fra Egersund var svært travinteressert i sin tid. Politiet tror han og kona ble lurt i en drapsfelle. Foto: Olaf Omdal/DALANE TIDENDE Vis mer

Kunieva understreker at det er politiets etterforskning som tegner et slikt bilde. De hovedtiltalte sier foreløpig svært lite, ifølge Kunijeva. En tredje person ble også arrestert seint onsdag kveld. Personen blir framstilt for varetektsfengsling i dag. Utover dette er Kunijeva taus om den tredje arrestasjonen.

Bombe i nabolaget

I nabolaget til familien Helseth i sentrum av Astrakhan har dobbeltdrapet slått ned som ei bombe. For tredje dag på rad var huset og oppgangen der ekteparet Helseth bodde sperret av politi, og naboene er uvillige til å snakke om tragedien. Men en nabo rett over gata, som har en datter som er på alder med Helseths sønn, sier dette til Dagbladet.

- Nordmannen snakket ikke russisk, så vi snakket bare sammen via hans kone. Hun oversatte. De kjøpte leiligheten for åtte måneder siden, derfor var det få som omgikk dem. Men vi ble kjent fordi min lille datter og deres sønn, er jevnaldrende, sier naboen.

Naboene er opprørte over dobbeltdrapet:

- Deres ettårige sønn ble foreldreløs. Han var hos bestemor. Det var et hell at ungen ikke var hjemme denne dagen. Jeg tviler på om bandittene ville latt ham leve, sier en nabo til Dagbladet.

STENGT: Huset og oppgangen der Ståle Helseth og kona Svetlana bodde, holdes stengt av politiet.
STENGT: Huset og oppgangen der Ståle Helseth og kona Svetlana bodde, holdes stengt av politiet. Vis mer