Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paret som tegnet blokka bodde der selv

Reddet uskadd ut fra toppetasjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Byggherren Rambøll Norge understreker at geologer undersøkte området hvor boligkomplekset Fjelltunvegen 31 ble oppført. De har ingen grunn til å tro at det skal være kvalitetsmessige problemer ved bygget som sto innflyttingsklart så sent som i 2004.

- Området og fjellet ble undersøkt av eksperter, sier sjef for Rambølls kontor i Ålesund, Jan Knutsen, til Dagbladet.no.

Han sier at to av firmaets egne ansatte bodde i den kollapsede bygningen. Disse er blant dem som er reddet ut og bragt i sikkerhet.

- Dette er en tøff dag for oss. Situasjonen i Fjelltunvegen er fremdeles usikker. Det er det vi har fokus på nå, sier Knutsen.

Ifølge Aftenposten.no er det ekteparet som tegnet Fjelltunvegen 31 som selv bodde i boligen.

- Jeg har blitt informert om at to av våre medarbeidere har blitt reddet ut av bygningen. De er ikke fysisk skadet, og oppholder seg for øyeblikket på hoteller der det er opprettet krisemottak, sier daglig leder Tor Arne Olsen i bergensfirmaet Rambøll til Aftenposten.no.

Rambøll kjøpte opp arkitektfirmaet Solheim og Søvik as i fjor.

Ekteparet Gerd Solheim og Ole Søvik, som drev firmaet og tegnet Fjelltunvegen 31, bodde selv i toppetasjen i den seks etasjer høye bygningen.

FREMDELES SAVNET: Situasjonen i Fjelltunvegen 31 er fremdeles så risikofylt at redningsmannskaper ikke kan søke etter savnede i ruinene. Foto: Svein Ekornnesvåg, Scanpix.
FREMDELES SAVNET: Situasjonen i Fjelltunvegen 31 er fremdeles så risikofylt at redningsmannskaper ikke kan søke etter savnede i ruinene. Foto: Svein Ekornnesvåg, Scanpix. Vis mer

Paret skal ha fått hjelp fra naboer med å komme seg ned fra balkongen.

image: Paret som tegnet blokka bodde der selv
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media